שלום, אני אמא לבת בגיל 15 שמתחילה שבוע הבא כיתה י' בתיכון.
היא מתחילה לימודים בכיתת "אתגר" שזו כיתה קטנה. יש לנו עבר קצת בעייתי איתה מבחינת בית ספר, בגיל קטן יחסית כבר אובחנה עם קשב וריכוז וכלקויות למידה וכבר שנים אנחנו מתמודדים עם קשת רחבה של בעיות לימודיות והתנהגויות.
נוטלת קונצרטה שעוזרת למצב אבל רוב הזמן שוכחת לקחת בבוקר ואנחנו לא תמיד בבית כשהיא קמה כדי להזכיר לה. כמובן שמקבלת שיעורים פרטיים ובעבר גם הוראה מתקנת. בעבר גם היינו בטיפולים התנהגותיים ורגשיים אך היום כבר מסרבת לשתף עם זה פעולה.
בתחילת השבוע התקיימה פגישה איתנו ההורים ועם הילדה עם המחנכת ויועצת השכבה בתיכון החדש. היא נמצאת כרגע על תנאי בכיתה הקטנה בגלל ממוצע נמוך מידי ובעיקר ציון נמוך בהתנהגות, שכן הם דורשים שם מוטיבציה גבוהה והתנהגות תקינה ולצערנו זה לא קיים.
בפגישה הובהר לנו ולה (זו לא פגישת הכרות, נערכו בשנה שעברה מס' פגישות עם צוות ביה"ס) שאם לא תגלה מוטיבציה לסיום 12 שנות לימוד וההתנהגות תהיה ראויה ללא הפרעות למהלך השיעורים, אין לה מה לחפש שם.
אנחנו משקיעים בה המון ומאוד רוצים שתצליח, אך יש לה קשיים אמיתיים שמקשים עליה התנהלות כתלמידה. ולאחר המון חוויות לא נעימות במסגרת בית ספרית והמון חוויות זלזול וכישלון גם מוטיבציה אין.
מה אפשר עוד לעשות כדי לעזור לה? איך לגרום לה להצליח בתיכון?
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות