הורות ומשפחה הורות ומשפחה
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

בעיות עם ההורים על דת ופוליטיקה, כולם חושבים שאני המשוגע

נער בן 18 | כתב את השאלה ב-03/11/18 בשעה 20:12

שלום. אז אני בן 18, ההורים גרושים ואני גר עם אמא, פוגש את אבא כל שבוע-שבועיים.
שני ההורים שלי מאמינים באלוהים. אמא מאמינה, אבא מאמין ו"שומר" (שומר מה שנוח לו לשמור). אבא ימני קיצוני, לאמא אין דעה פוליטית.
עד גיל 16 האמנתי באלוהים והייתי ימני קיצוני כי הייתי הרבה יותר ילדותי במוח שלי וכל ההרגלים והאמונות שלי הועברו אליי מההורים, בעיקר מאבא.
כשסיפרתי להורים שאני לא מאמין באלוהים אבא שלי התעצבן ואמר דברים מאוד טיפשיים ופרימיטיביים ואמא שלי אמרה לי כל הכבוד שאני ככה יכול לגבש דעות משלי.

כמה ימים אחר כך אבא שלי בא אליי לקחת את אחי הקטן ואותי לסופ"ש אצלו ואמר לאמא שלי "את יודעת שהוא לא מאמין באלוהים?" והיא הייתה בשוק, התעצבנה ולא הסכימה לקבל את זה, בדיוק כמוהו. מסתבר שהיא הבינה אותי לא נכון וחשבה שאני פשוט לא רוצה לשמור, כמוה.
זה מיקם אותה באותה עמדה כמוהו בשבילי, ואולי אפילו יותר עמדה יותר גרועה כי בעצם היא יכלה לקבל את דעתי רק כשהיא הייתה זהה לשלה.
מאז היא חושבת שאני השתגעתי ושאני "צריך טיפול". אמרתי לה שמה שהיא אומרת זה מגוחך ושבסך הכל כמו שאני מבין שהיא ואבא שלי מאמינים באלוהים, אני מצפה שהם יבינו, אבל זה עובר לה מעל הראש.

עם אבא שלי זה עוד יותר חמור. אני שומע אותו אומר דברים כמו "אה יופי זה ערבים" כשמדברים בחדשות על תמותות בתאונות ועוד דברים גרועים באותה המידה ויותר.
אחרי הסקירה של הירי בבית הכנסת בפיטסבורג בחדשות הוא אמר "זבל, אמן יקבל עונש מוות." אז אמרתי לו "אתה אומר זבל עליו אבל אתה שמחת כשמשפחה של ערבים מתו בתאונה." והוא ענה לי "מתי נהיית כזה שמאלני?." אמרתי לו שלא לקוות שאנשים ימותו בגלל הגזע שלהם זה לא נקרא שמאלני זה נקרא להיות בן אדם שפוי. והוא אמר "טוב טוב מה אתה יודע כבר".
בעצבים אמרתי לו "חוץ מהעובדה שהוא עשה את זה ואתה לא מה ההבדל בינך לבין היטלר?" ו הוא ענה "ממש לא דומה". אמרתי לא שזה מאוד דומה והוא ענה "לא סתם אלוהים לא הציל אותם, בטח רצה שהם ימותו". ברגע הזה פשוט לא עניתי.

אח שלי הקטן בן 10 ושטוף מוח מוחלט מאבא שלי. גרסה גרועה עוד יותר שלו. אפילו שהוא בן 10 וזה יכול להשתנות, זה מרגיש לי נוראי. אני מרגיש הבן אדם השפוי היחיד במשפחה הזאת ואני לא יודע כבר מה לעשות כשכולם חושבים שאני המשוגע כי אני מאמין שלכל אחד יש אמונות דתיות משלו וכי אני לא שונא אנשים על פי גזע.

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (11) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות