היי, יש לי שאלה לאחים והאחיות מביניכם;
אני נמצא בצומת דרכים כרגע ואשמח לייעוץ מאחיות ואחים עם ניסיון.
אני עובד בבי"ח במרכז הארץ במחלקה להפרעות אכילה של ילדים ונוער מזה כשנה וקצת. אני אוהב את העבודה ומרגיש בה המון משמעות, אבל יש מספר בעיות שבגללן אני שוקל ברצינות לעזוב לבי"ח אחר במחלקה אחרת:
1. אני מרגיש שמבחינת שכר המצב יכול להיות הרבה יותר טוב. אני מרוויח עם משמרות לילה (2 בשבוע) בערך 8 נטו. אין עבודה בחגים כי המחלקה נסגרת ואין לי אפשרות לתגבר במחלקות אחרות כי ההנהלה נוקשה איתי בנושא הזה משום מה.
2. זו מחלקה קטנה, עם צוות ותיק שפחות או יותר המשמרות שלו קבועות מזה שנים. לכן, אין לי גמישות רבה במשמרות אותן אני יכול לקבל, והדבר בא לידי ביטוי גם בחופשים והסידור בכללי.
3. אני בוגר הסבה וזו העבודה הראשונה שלי כאח. לדעתי חסר לי ניסיון קליני בתחומים כמו מיון, פנימית ומחלקות דומות. אני חסר ניסיון בפעולות קליניות רבות כמו מתן עירויים, החייאה, מוניטור ועוד. ביקשתי המון פעמים לתת משמרות נוספות כדי לצבור ניסיון אבל בהנהלה סירבו.
4. התחושה הכללית היא שבמחלקה הנ"ל, שהיא מאוד מיוחדת, אין הרבה לאיפה להתקדם. במיוחד לא עבורי בתוך בית החולים. יוזמות שלי נתקלות בסירוב, ואני רואה את האחים נשארים בתפקיד קבוע ונוח שנים רבות. ממה שאני רואה, כדי להתקדם לתפקידים רוחביים צריך ניסיון בפנימיות ובטיפול נמרץ, אחרי קורס על בסיסי ותואר שני כמובן.
אני עומד להיות אבא בקרוב מאוד ומפרנס עיקרי למשפחה שלי. כרגע יש לי הצעה קונקרטית לעבוד באסותא רמת החייל במחלקה לטיפול נמרץ.
אני מעט חושש לעזוב את "המקום הנוח" שבו אמנם לא מרוויחים הרבה ולא מתקדמים, אבל גם לא עובדים קשה פיזית. (נפשית זה סיפור אחר, אבל אני די אוהב את התחום והעזרה שאני נותן במחלקה).
השאלה שלי היא - איך נראים החיים בעבודה במחלקה כמו טיפול נמרץ? יש הרבה עומס ולחץ? הרבה עבודה סיזיפית של ADL? האם יש קשר עם המטופלים והמימד האנושי שחשובים לי?
עם העובדה שמדובר באחריות רבה ושצריך להיות חד מאוד ובעל יכולת למידה רבה אין לי בעיה בכלל. אני אוהב מאוד ללמוד ולאתגר את עצמי. השאלה היא האם זה קשה מבחינה פיזית והופך להיות סיזיפי ושוחק את הגוף והנפש, או האם זו עבודה סבירה שמתרגלים אליה?
ושנית - האם יש המלצה לעבוד במקום ממשלתי או במקום פרטי מניסיונכם?
תודה רבה, והנה תפוח אדמה על החפירה שלי ;-)
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות