היי,
אני עובדת במקום עבודה מסויים משנת 2014.
עבדתי שם שנה, עזבתי ללימודים וחזרתי.
סך הכול ותק של שנתיים- שלוש שנים, לא בדקתי בדיוק.
יש לי בעיות עם הפנסיה.
לפני כשנה שמתי לב שלא פתחו לי קופת פנסיה בעבודה ושלא הפקידו לי שום כסף, פניתי למעסיקה שהתחילה להפקיד רטרואקטיבית.
אחרי שסיימה להפקיד את כל מה שהייתה חייבת, הפסיקה פתאום להפקיד את החודשים הבאים והתחלתי לקבל מכתבי התראה מקופת הפנסיה שאין הפקדות כבר חצי שנה, שהזכויות שלי נפגעות ושאני אשלם ריביות.
דיווחתי והיא שוב הפקידה רטקואקטיבית.
קיבלתי שוב מכתב שבחודשים 02,03 שוב אין הפקדות.
התקשרתי לסוכן פנסיה שהיה כתוב לי את שמו במסמכים, הוא אמר לי שהוא כבר שנה וחצי לא עובד עם החברה בה אני עובדת כי הם ידועים בכך שהם לא מפקידים כספים לעובדים ומפילים עליו את האשמה, ולכן בחר שלא לשתף פעולה איתם.
בשיחה עם המעסיקה היא אמרה לי אכן אנחנו לא עובדים עם סוכן, אנחנו מעבירים את הפנסיה אינטרנטית וזה לוקח 90 יום עד שרואים את הכספים ואמרה לי לפנות אליה רק כשאני מקבלת מכתב התראה שאין הפקדות במשך חצי שנה.
אני מרגישה שהיא משקרת לי, בדקתי והפקדה אינטרנטית מהירה יותר מהפקדה דרך סוכן, ממש לא 90 יום, ואין דבר כזה לפנות רק אחרי שאין הפקדה במשך חצי שנה.
פנסיה אמורה להיות מופקדת חודש אחר חודש, בצורה מסודרת.
המעסיקה שלי מנצלת את זה שאני סטודנטית ושההפקדות הן בסכום נמוך יחסית.
היא חושבת שאני לא אתלונן.
היא בונה עליי שאמשיך לעבוד אצלה כי תכף אני מסיימת מקצוע והיא מאוד רוצה שאמשיך לעבוד בחברה שלה.
לאחרונה גם גיליתי שהיא לא שילמה לי פנסיה בשנים 2014-2015, לא בדקתי במדויק, אבל זה בין שנה לשנה וחצי.
מדובר במקום עבודה שמרמה את הלקוחות שלו (רואה את זה יום יום), את העובדים שלו, את כולם בעצם.
למעסיקה שלי יש עורך דין מאוד חזק, הוא תמיד מצליח להגן עליה, זו לא פעם ראשונה שהיא מפרה זכויות של עובדים.
אני מאוד רוצה לעזוב , כבר מצאתי מקום עבודה אחר אבל מפחדת להגיד להם את הסיבה האמיתית למה אני עוזבת.
מפריע לי שלא מכבדים אותי ואת הזכויות שלי, ועם זאת מפחדת שיעשו לי שם רע כי בקרוב אתחיל לעבוד במקצוע רציני והיא מסוגלת ללכלך עליי.
אני לא יודעת אם שווה לקחת עורך דין, אני גם ככה סטונדטית בלי גרוש על התחת, מפחדת להפסיד בתיק, מצד שני אני פגועה ממקום עבודה שאני מכירה במצטבר כבר 5 שנים וכך מתייחסים אליי.
אשמח לעצה.
תודה רבה.
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות