היי,
אני נועם בת 21.
השתחררתי מהצבא לפני ארבע חודשים, וכרגע אני נמצאת בבית. לא מצאתי עבודה אז אני משקיעה את רוב הזמן שלי בפיתוח תחביבים ומדי פעם יוצאת לעיר.
ההורים שלי, מהרגע בו השתחררתי לוחצים עליי להירשם ללימודים, אבל אני לא בטוחה שזה הכיוון (אני לא בטוחה גם מה הכיוון בכלל). בעצם כל המשפחה שלי לוחצת עליי.
אני מתעניינת בנושא הזה, וקראתי הרבה מאמרים באינטרנט שטוענים שתואר ראשון לא הכרחי להצלחה בחיים, ולמעשה תואר זה בזבוז זמן, ואני חוששת שזה באמת ככה. שההורים שלי טועים. הם חיים בעולם די מיושן, זאת אומרת החשיבה שלהם מיושנת (בלי לפגוע, אני אוהבת אותם יותר מהכל), אני יודעת שהם רוצים בטובתי, אבל יש הרבה אנשים בלי תואר שהצליחו, ויש כאלה שבזבזו את השנים הכי יפות שלהם על תואר חסר תועלת שלא נתן להם כלום.
אז השאלה שלי היא כזאת: האם תואר יתן לי משהו בחיים? האם תואר מבטיח לי עבודה טובה? בייחוד תואר באומנות או תואר בכתיבה? או שיש דרך אחרת ויותר טובה להצליח? אני רוצה ללמוד ולהתפתח, אבל אני לא רוצה לבזבז ארבע שנים מחיי בשביל תואר שלא שווה יותר מדי רק כדי להגיד שיש לי תואר. אני אשמח שאנשים שמבינים בנושא יענו.
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות