שלום, אני בן 17 ועולה לכיתה י"א (נשארתי כיתה אחת) ואני יודע שבקרוב אקבל זימון לצו ראשון. זאת אומרת, קיבלתי זימון אבל קיבלתי דחייה לשנה הקרובה אבל כרגע לא שלחו עוד פעם.
אני מאוד רוצה להתקבל למודיעין. אני יודע שיש גם סיכוי שלא אתקבל וצריך להכין עוד אופציות למקרה שלא אתקבל ולא להיות נעול על מטרה אחת, אבל אני לא אשקר ואגיד שאני מרגיש שזה בדיוק המקום בשבילי... מבחינת איך שהראש שלי עובד והתחביבים שלי. לכן המטרה שלי היא כבר מעכשיו לעבוד על דברים שיעלו את הסיכוי שאתקבל.
בין היתר שמעתי, שבצבא מחפשים אנשים דוברי-פרסית, ומי שיודע פרסית אוטומטית הסיכויים שלו להתקבל עולים. לכן החלטתי ללמוד פרסית לקראת הצו הראשון, ברמה הגבוהה ככל האפשר. כרגע אני יודע בעל פה את הזמנים בפרסית, כיצד לשאול שאלה בכל הזמנים, מבנה משפט + מספר מלים בפרסית (פעלים וכאלה). וכמובן שעד הסימון אמשיך ללמוד. בנוסף, אני לומד במגמת ערבית, האנגלית שלי גבוהה (בכתיבה, קריאה והבנה, בדיבור אני צריך להשתפר) ולא יודע כמה זה משנה לצבא, אבל גם ברמה בסיסית מאוד צרפתית (אני יכול להבין משפטים פה ושם).
בקיצור, אחרי כל זה, רציתי לדעת עד כמה כל זה יכול לעזור לי להתקבל למודיעין ואם לא, מה אני צריך עוד לעשות כדי לעלות את הסיכויים? ועוד שאלה אחרונה - האם העובדה שאני ילד במתמטיקה ובמחשבים תפחית את הסיכויים שאתקבל?
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות