נמצא בדילמות וחוסר יכולת להחליט על כיוון. לאיזה כיוון ללכת?

אנונימי בן 27 | כתב את השאלה ב-25/11/19 בשעה 18:58

היי, מנסה מזלי קצת הודעה ארוכה, משתדל לא לסבך ולהלאות בפרטים מיותרים.

אז אני בן 27, הייתי לומד בגיל 12-15 מוזיקה ועזבתי את זה, בגיל 24 חזרתי למוזיקה ואני לומד עם מורה פרטי וגם למדתי כמה קורסים בלימודי חוץ.
אני עובד בעבודה במשרה מלאה שלא קשורה למוזיקה במשכורת שקצת גבוה מהמינימום ובשאר הזמן מתעסק באמת במוזיקה מנגן ולומד תיאוריה וכדומה.
אוהב מוזיקה מאוד ונמשך לזה.

הייתי רוצה לפתח את הצד המוזיקלי הזה ולעשות תואר במוזיקה אם זה באונ' ת"א בוכמן-מהטה או באונ' העברית האקדמיה למוזיקה ע"ש רובין, אני לא מתחבר ממש לקלאסית וג'אז ראיתי את הסילבוסים אבל אני כן חושב שהמוסדות לימוד האלה חשובים מאוד להתפתחות המוזיקלית.
הבעיה שאני לא מספיק ברמה שנדרשת ללימודים שם אני יודע את זה המורים שלי שגם לא חושבים שאני ברמה לשם עדיין וייקח לי כמה שנים טובות שאולי אני אצליח להשלים את הפערים הלימודיים, במיוחד למגמה שאליה אני רוצה להתקבל.

יש כמובן עוד מקומות פרטיים שהם גם טובים שהמליצו לי עליהם למרות שהמוזיקה המודרנית והעכשווית יותר מדברת אליי אני פחות מעוניין בהם. הייתי שם בימים פתוחים, גם שם יש רמות נמוכות וגבוהות של תלמידים ודירוגם ולא בא לי להיכנס למקום כזה כשיהיו דברים שאני אהיה חסום מלבצע אותם ויש עוד כמה דברים אשמח לפרט אם זה רלוונטי בהודעה אחרת.

מצד שני, אני עוד מעט בן 28 ואני גם חושב על דברים אחרים, על העתיד על התקדמות מקצועית שאם לא במוזיקה אז אולי במשהו אחר. בשנה וחצי האחרונות זה נושא שמתחזק אצלי שאולי למוזיקה לא נועדתי ולעשות את זה כתחביב, קצת נמאס לי לעבוד בעבודות שאני עבדתי בהם עד עכשיו.
גם קיים חשש שאני לגמרי אזניח את זה לכמה שנים טובות במידה ואלך על לימודים אוניברסיטאיים.

וכאן אני נכנס לבעיה נוספת אין לי תעודת בגרות, למרות שאני לא מרגיש שזה הבעיה יש לי אנגלית ומילולית סבירה, הנפילה היא בכמותי (86, 92 בכמותי) שזה בערך לענות על 45% תשובות נכונות, תלוי מועד, זה דופק לי את הציון חבל על הזמן.
לא יודע איך להתחזק בכמותי, חשבתי לקחת מורה פרטי למתמטיקה באופן כללי בשביל לפתח את התחום הזה.

אז כפי שהבנתם עשיתי פסיכומטרי יותר נכון פעמיים, ועדיין הציון שלי נמוך בכ 70 נקודות לערך מעמידה בתנאי הקבלה ובנוסף אני כנראה אצטרך לעשות מכינה שתהווה תחליף לתעודת הבגרות שזה גם בערך לוקח שנה שבהם לא ניתן לעבוד זה 4-5 פעמים בשבוע ומלגות אני לא אקבל (בדקתי כבר) מכינה עולה בסביבות ה 12-15 אלף וזה מבלי לחשב הוצאות אחרות של דיור וקיום.

אני יודע שאולי הגיל שאני נמצא בו קצת מאחור, אבל אני לא מרגיש ככה
היו דברים שבגינם לא יכולתי ולא חשבתי על הכיוונים האלה ועכשיו הראש פנוי לעסוק בהם, אני כן יכול להרשות לעצמי ללמוד במכינה.

אז הנה ארבעה השאלות לאחר שקראתם הכל:
1. האם להמשיך במוזיקה?
השאלה השנייה בקונטרס לשאלה הראשונה
2. האם ללכת על מה שדרוש ללימודים אוניברסיטאיים?
3. האם לקחת מורה פרטי במתמטיקה בלי קשר לפסיכומטרי בשביל להשתפר בתחום הזה?
4. האם לגשת לפסיכומטרי נוסף? לדעתי הסיכוי להשתפרות ב-70 נקודות היא נמוכה לדעתי ולכן שאלתי את שאלה מס' 3 על המתמטיקה לפני השאלה הזו.

תודות מראש למי שמגיב עונה ועוזר מכל הלב.

*לא לפרסם בפייסבוק

עדכון מאנונימי, שואל השאלה 2019-11-27 00:25:45

חבל שלא ניתן לערוך, בבקשה לא להתייחס לחלק הכלכלי, הכספי שרשמתי על המכינה והעלות שלה, זה לא רלוונטי לא יודע למה הוספתי את זה.

מה שכן חשוב לי להבהיר את הנקודה שאני לא יכול לעשות את שניהם במקביל
וזה בדיוק איפה שאני נקרע מלקבל החלטה.
שמור עדכון

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"