אני משתגע או פוסט טראומטי?

אלמוני בן 44 | כתב את השאלה ב-13/01/20 בשעה 15:06

שלום לכולם. עד שלשום חשבתי שאני בנאדם נורמטיבי.
אני בן 44, נשוי באושר פלוס ילדים, עבודה טובה (יש סטרס בסגנון היי-טק שהתגבר לאחרונה אבל אני עושה את זה כבר שנים וסהכ נהנה בעבודה).
לאחרונה ראיתי תוכנית דוקו בטלוויזיה (שם התוכנית ״סליחה על השאלה״) והפרק היה בנושא ״אנשים שהותקפו מינית״ ואז ראיתי את הפרק שוב עוד פעמיים (ממש הרגשתי צורך לצפות שוב ושוב).
שלשום התפתחה אצלי הרגשה חזקה שהותקפתי מינית בתור ילד למרות שאני לא זוכר אירוע בצורה ברורה.
צריך לציין שאני כמעט ולא זוכר כלום מהעבר שלי, מעט מאוד מהילדות אבל גם יש לי זכרון גרוע באופן כללי.
אני כן יכול לומר שהיה לי סבא פדופיל, היה גילוי עריות עם הילדים שלו ואחרי שנים הוא הורשע גם בתקיפת ילדים בשכונה, נמצא אשם והלך לכלא (ומת שם).
אחרי שצפיתי בתוכנית וההרגשה המעיקה עלתה לי התחלתי פתאום להזכר בבית שלו ובכל מיני פרטים שוליים כמו הכפכפים המגעילים שהיו שם, התיכנון של הדירה....אבל לא באירוע מסויים.
אם קרה משהו אז זה יכול להסביר כל מיני דברים אצלי בעבר וגם היום כמו:
1. אני מתאבן ונלחץ כשנוגעים בי. גם אם מדובר בהורים שלי. זה כמו תגובה אוטומטית של הגוף.
2. אני נמנע מלגעת באחרים (חוץ מאשתי והילדים)
3. בתור מתבגר (חטיבה ותיכון) הייתי ער בלילות וישן ביום (מגיע עייף ובאיחור לבית הספר). אני לא זוכר אם היו סיוטים. אני כן זוכר שניסיתי לשלוט בנושא החלום שיהיה טוב.
4. גם היום אני ממשיך באותו דפוס - נרדם מאוחר, ״מתעלף״ מעייפות וקם עייף לעבודה ומנסה לכוון לחלומות טובים (כמו תסריט שאני מריץ בראש עד שאני נרדם).
5. הייתה לי אי וודאות מינית כמתבגר (נמשכתי רק לבנות אבל אני זוכר שחשבתי כל הזמן שמשהו לא בסדר אצלי. לא יודע למה).
6. כיום, אני נהנה מיחסי מין עם אשתי אבל זה חייב להיות שאני בשליטה והיא נשלטת (לא דברים קיצוניים, אני לא מכאיב לה חלילה ואכיפת לי מההנאה שלה).
7. אני רגיש מאוד לנושא פגיעה בילדים (כל פגיעה. גם תאונות דרכים וכו׳). אני לא מסוגל לשמוע על זה אז אני עובר למשהו אחר.

היום (יום ראשון) ממש שמחתי לחזור לעבודה ולתת לשגרה להשכיח הכל אבל זה הפך להיות יום מוזר וקשה:
מצד אחד עבדתי (ישיבות, מיילים....) אבל זה היה ממש מאמץ עליון להפגין שגרה מול כולם כשאני ממש מנותק מעצמי כמו באיזה חלום. הרגשתי מועקה ממש פיסית בחזה, גלי חום וחוסר רצון לאכול.
הנסיעה חזרה הביתה הייתה ממש מלחיצה. הרגשתי שאני ממש משתגע. כמו נוכחות מעיקה של מישהו או משהו חוץ ממני.
כשהגעתי הביתה כבר הרגשתי שאני על סף הזיה. ממש עיוות של המציאות ומה שאני רואה (כאילו מסומם. לא שניסית אי פעם....). זה היה מפחיד.
זהו. אין לי מושג מה קורה איתי. אתמול דיברתי עם אשתי שאני מרגיש שהותקפתי בילדותי אבל לא סיפרתי לה על היום. נראה לי שהלחצתי אותה מספיק.....
אני מקווה שזה יחלוף כי מבחינתי אם אפשר לשים את זה בצד ולחזור לחיים שלי אז אני מעדיף. נראה מה יקרה
בימים הקרובים.....
אשמח מאוד להמלצה והסברים ממי שמכיר את הנושא או את מה שקורה לי ביומיים האחרונים.
אולי לא היה כלום בילדותי וזה משהו אחר נפשי זמני?
תודה רבה וסליחה על החפירה הארוכה.

עדכון מאלמוני, שואל השאלה 2020-01-17 17:22:21

תודה רבה למי שענה. עברו כמה ימים ואני מאמין שאני בכיוון נכון:
1. אשתי מעודכנת לגמרי. זה מאוד עוזר
2. חקרתי ברשת וזה די ברור שהיתה לי הפרעה שנקראת דה ריאליזציה שנמשכה כיום. זה מנגנון הגנה של הגוף/נפש מפני מה שקשה לעכל.
3. עכשיו צריך לבדוק מה עומד בשורש העניין ומה הדרך הנכונה לפיתרון. ואת זה אעשה עם איש מקצוע שכבר קבעתי איתו.

מסתבר שדה ריאליזציה ודה פרסונליזציה הן שתי הפרעות אחיות ידועות ונפוצות שנובעות ממספר סיבות.
יש על זה הרבה חומר וסרטונים ברשת.
מקווה שזה יעזור לאחרים שחווים משהו דומה
שמור עדכון

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"