מה דעתכם על לימודי רפואה בחו"ל לעומת בארץ?

אנונימית בת 21 | כתבה את השאלה ב-23/02/20 בשעה 12:54

היי, כידוע לרוב מי שמתעניין בלימודים הקבלה ללימודי רפואה בארץ היא קשה מאוד צריך ציוני בגרות ופסיכומטרי ולאחריהם יש מבחנים אישיותיים ,תהליך הקבלה הוא ארוך ומתיש ודורש השקעת סכום כסף רב על קורסים והרשמה לשיפור המבחנים. בנוסף שכירות במהלך תקופת הלימודים בארץ היא גם כן גבוהה אך שכר הלימוד יחסית נמוך.
לעומת זאת לימודים בחו"ל הם יקרים שכר הלימוד מגיע ל40 אלף שקל בשנה ויש שכירות ומחייה בחו"ל שלרוב יותר זולה מבארץ אך עדיין צריך בשבילה כסף, היתרון הגדול זה שהקבלה היא קלה.
אני כרגע בת 21 חצי שנה לאחר השחרור עשיתי פסיכומטרי ולא הכי השקעתי יש לי 660 ובגרות 110 אני צריכה לשפר את הציונים אבל לא בהמון כדי להתקבל בארץ , תהליך שייקח לי ככל הנראה שנה או שנתיים . לעומת זאת לימודי רפואה בחו"ל אני יכולה להירשם ויש לי חסכונות של 50 אלף שקל ואני יכולה להרוויח עוד ,דרכון אירופאי והורים שמוכנים לעזור ( למרות שאין להם ואני יודעת את זה ) כך שאולי אצליח לקבל מלגות ואני מתלבטת אם כדאי לי ללכת לחו"ל .
מישהו מכיר ויכול לספר טיפה על התהליך של לימודים בחול כמה באמת העלויות ומה לדעתו עדיף?

מה עדיף?

לימודים בחו"ל

לשפר וללמוד בארץ

לוותר ולהתקבל למקצוע אחר בארץ עם הציונים שיש לך עכשיו

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"