שלום לכולם, אני אתחיל בזה שאני ממש אשמח לעזרה- אני מרגישה שאני לא יודעת מה ללמוד ואני סופר מבולבלת. אני בת 21, ולאורך הרבה שנים הייתי בטוחה שאני רוצה להיות רופאה- התחברתי למשמעות שרפואה מציעה- הצלת חיים, עזרה לזולת וללמוד את מדעי גוף האדם שממש מעניינים אותי. בשנה האחרונה קצת חזרתי בעצמי, מפחיד אותי המחיר הנפשי והמשפחתי שרופא בבית חולים צריך לוותר או ללכת להתמכות כללית שממש לא מעניינת אותי. הלכתי לייעוץ לימודים והמאבחנת המליצה על הנדסה תעשייה וניהול שממש לא מדבר אלי.
הבגרות שלי טובה (109.8) אבל לא קיבלתי הקלות של הפרעות קשב ודיסלקציה בפסיכומטרי והוא עומד על 650 (ולרפואה אני צריכה +750), חשבתי על תחום של הנדסה רפואית אבל הלכתי לראות מהנדס חשמל בחברה רפואית וזה תכלס סופר משעמם אותי וניהול מוצר גם נשמע לי ניהולי וכללי מידי, באלי לעשות דברים בתכלס ולא סתם לתווך. אז קצת חזרתי להתלבט על רפואה, במיוחד שאני שומעת על הסיפוק של רפואים רבים ועל התחושה שכל יום וכל חולה שונה מהקודם כך שמאוד מעניין להם מול המחיר המשפחתי והקושי האישי שמשולבים במקצוע.
אח שלי הציע ללכת ללמוד פיזיקה- ביולוגיה השנה, שזה הבסיס להרבה דברים ושאני אראה שם מה אני אוהבת ואמשיך לתואר שני וכו', מצד שני זה ממש כללי ומפחיד אותי ללמוד משהו שלא ראיתי בעיינים מישהו עושה את זה ומקסימום אחרי התואר הראשון אני אשלים כמה קורסים לעבור לתוכנית ארבע שנתי של רפואה (שגם אליה קשה להתקבל).
האופציה השניה היא לחכות שנה, לקוות שאני אסגר על משהו, לשפר פסיכומטרי (עיקר הקושי הוא אנגלית), לשפר בכמעט 100 נק- שזה על גבול הלא הגיוני תוך שנה ולראות איפה אני עומדת. אשמח לעצות אם מישהו מכיר את התחום/ התלבט בעצמו במשהו דומה.
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות