האם מוצא "רוסי" פוגע בסיכוי עבודה?

אלכסיי בן 33 | כתב את השאלה ב-25/11/20 בשעה 16:18

נולדתי במוסקבה, דובר רוסית. יש לי מבטא, שם פרטי ושם משפחה "רוסיים" ברורים.
למדתי, שירתתי ושוב למדתי בישראל ואני דובר עברית כשפת אם.

אבל שמתי לב פעם אחר פעם שבראיון עבודה תמיד נשאל השאלה "כמה זמן אתה ארץ?" ואז תמיד משהו כמו "יש לך מבטא כבד".
כן, למה חייבים להגיד דבר ברור מאליו?

השאלה היא האם איפשהו בתת-מודע אותם המעסיקים (שאני בטוח לא חושבים את עצמם לגזענים) כן מרגישים שיש לזה משמעות?

ואני לא מגיש קו"ח לדובר המשטרה. לא צריך שום יכולת דיבור מיוחדת במשרות. ולא שיש לי בעיה להעביר הרצאות בעברית עם מבטא רוסי. ביג דיל. לא מכיר אפילו מקרה אחד מישהו לא הבין משהו שאמרתי בגלל שהר', ל' וח' שלי שונות.

אבל האם יתכן שזה איכשהו רלוונטי לראיון עבודה?
למה אני אומר את זה: כי בהרבה מקומות שמתי לב להערות הללו מצד אחד ומצד שני, יש מיעוט (או חוסר) של דוברי רוסית במקומות עבודה לאקדמאים. לא פגשתי אפילו מראיין אחד "רוסי".

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"