אני בכיתה יב ואני בריאה ואין לי שום בעיה. אני לא רוצה להתחסן כי שמעתי על מלא מקרים של אנשים שקרו להם דברים מהחיסונים (כולל קרובים שלי). אני לא מבינה למה מורידים מהאינטרנט כל מידע שיש על התופעות לוואי הרציניות של החיסונים. לא מגיע לנו לדעת את האמת?
החיסון יכול לגרום לדברים שישפיעו עלינו לכל החיים ואין הוכחה שהחיסון הוא בלי תופעות לוואי. מלא חברים שלי היו נגד החיסונים ולא רצו לעשות אותם, אבל בגלל לחץ חברתי שנוצר במדינה בתקופה האחרונה הם עשו את החיסונים.
שאלו בבית ספר שלי כבר שלוש פעמים מי התחסן ומי לא בכל כיתה. בפעם הראשונה והשנייה אמרו למי שלא התחסן להרים את היד, ובפעם השלישית עמדנו במעגל ואמרו למי שלא התחסן לצעוד שני צעדים לתוך המעגל. אני ועוד כמה ילדים שלא התחסנו נכנסנו למעגל והרגשתי כל כך מושפלת. למה להשפיל בן אדם ככה רק בגלל שהוא חושב יותר לעומק ולוקח את הזמן בהחלטה שיכולה להשפיע עליו בצורה רצינית? הלחץ החברתי הזה דוחה וכל כך עצוב לי שאנשים נותנים לזה יד.
אני בחיים לא אגיד לבן אדם להתחסן או לא להתחסן אבל גם שלא יגידו לי. אני מאוד מקווה שאנשים יתחילו לקבל דעות ששונות מהדעות שלהם ויפסיקו ללכת לפי העדר. זה שהרבה מתחסנים לא אומר שזה טוב. אני מתביישת מהבני אדם שנהפכנו להיות. אסור להכריח בן אדם להתחסן!
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות




















הקורנה ומה שמסביב
כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות






































2026