חברים ואנשים חברים ואנשים
 
שאלה 324200
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, 0 השתתפו בסקר ו-0 דרגו את העצות.

למה הממשלה לא מטפלת במינימום של החיים?

רוני בן 24 | כתב את השאלה ב-20/04/21 בשעה 14:30

אני לא רוצה להכנס לפוליטיקה, אבל רק רוצה להבין - קראתי עכשיו את הכתבה הזאת https://www.maariv.co.il/news/politics/Article-834430
ונראה שלוד במצב נורא. זה בנוסף לכל מה שאנחנו קוראים על מה שקורא בנגב, פרוטקשנים, טרור ופשיעה כלכלי ועוד. כל זה על גבי מה שקורה עם נפגעי צה"ל וזה מתווסף לעוד הרבה דברים שקורים כל הזמן.
המשותף לדברים האלו זה שאפשר להפסיק אותם תוך יום - אפשר תוך יום לארגן מבצע ולאסור את כל העבריינים בלוד, אפשר תוך יום לשנות את כל מה שקשור לנפגעי צה"ל.
גם מאד מפריע לי מצב הדיור הנורא בארץ - מחירים נוראיים ודירות במצב נורא וכן הלאה, כל מי שקצת בקי במצב יודע למה אני מתכוון. וגם את זה אפשר לשנות במהירות - פשוט לשחרר קרקעות. אפשר לבנות ערים שלמות מאפס. יש המון מקומות פנויים במדינה.
גם יוקר המחיה בשמיים וגם את זה אפשר לפתור בקלות יחסית - פתיחת עוד יבוא וכן הלאה. בצפון אמריקה למשל מלא מוצרי יסוד עולים חצי ואפילו שליש ממה שהם עולים פה.
אז אני לא מבין - למה נתניהו / שרים ממונים / איך שזה לא עובד שם - לא עושים את הדברים האלמנטריים האלו.
כלומר - אם אני הייתי ראש הממשלה, מיד הייתי נוסע בעצמי ללוד ואפילו ישן שם עד שהכל היה משתתק. הייתי הולך בעצמי לכל מקום בו מבקשים "פרוטקשן" ולא זז עד שזה היה מטופל. הייתי משנה את כל ההתנהלות לנפגעי צה"ל, הייתי בונה עוד ערים שלמות וכן הלאה להרבה דברים.
אני מבין שיש דברים בעולם שהם מורכבים כמו למשל ענייני חינוך, תקציבים לתחומים שונים וכן הלאה, אך אני לא מדבר על זה כרגע. אלא דברים של ה-א, ב - ביטחון פשוט ביום יום שלא להפצע או למות, קבלת הכרה אם נפגעת כתוצאה משירות צבאי, דיור (מה יותר בסיסי מבית???) ודברים כאלו.
שוב, לא בקטע של פוליטיקה, אני לא הצבעתי לשום מפלגה בשנים האחרונות כי מבחינתי כולם לא בסדר. אבל אני באמת רוצה להבין בצורה רציונלית / הגיונית / שכלית מה נסגר. למה הם לא עושים שום דבר? אין להם טיפת אמפתיה / רגש / רצון לעזור / מינימום של הגינות / כל דבר שיניע אותם לעשות כאלו דברים שכל ילד בן פחות משנתיים אפילו מבין שצריך לעשות?

מה שאצלנו חריג או שבכל המדינות הממשלה לא מטפלת בבעיות מינימום כאלו?

חריג 80 אחוז
 
9
חריג 50 אחוז
 
2
חריג 20 אחוז
 
0
לא חריג - בכל המדינות ככה זה
 
3
 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (12) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "חברים ואנשים"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות