אמ;לק: האם ואיך אפשר לזהות שותפה לא מחויבת לחיפוש אחר דירה כבר מהפגישה הראשונה?
אני ועוד בחור, שני סטודנטים מתחילים שנה א' בהנדסה, חיפשנו דירת שותפים לשלושה לקראת שנה"ל הבאה עלינו לטובה. כבר כשהתחלנו לחפש, סיכמנו שהצלע השלישית חייבת להיות שותפה, אבל בינתיים נפלנו חזק. שותפה ראשונה, על פניו חמודה, אפילו קצת ביישנית, בקושי חיפשה דירות, ואף פעם לא היתה זמינה כשרצינו שתענה. בסוף אחרי איזה שבוע, היא מצאה דירה עם שותפים אחרים במקביל, בקיצור עזבה את השלשה.
שותפה שנייה, גם בחורה טובה לכאורה, אבל כבר יותר דעתנית ופעילה, חיפשה דירות, תייגה והכל. אמה-מה, ברגע שבאנו לראות פיזית דירות, פתאום עשתה לנו פרצופים, לא הייתה מעורבת כשהתמקחנו עם בעלי הדירות וכו'. מפה לשם, זרקה את השלשה ביום למחרת בתירוץ דיי עלוב כשכבר עוד שנייה באנו לחתום חוזה.
ברור לי שזה לא מדגם מייצג של הסטודנטיות בארץ, ושאני לא צריך להתרגש מכמה לא רציניות, אבל מצד שני, כנראה שאני מפספס דגלים אדומים שהיו מרמזים לי שהן לא מחויבת, השאלה זה מה פספסתי ואיך אפשר לזהות את זה?
חשוב לומר, לפני שהיינו "מקבלים" מישהי, עשינו שיחת וידאו שנתאפס כולנו על האווירה שאנחנו רוצים בדירה, איזה דירות אנחנו מחפשים, ובעיקר שכל הצדדים יבינו עם מי יש להם עסק, ואם אנחנו נוכל לחיות באותה הדירה, עוד לפני שמתחילים לחפש. הבעיה שלא זיהינו שהן יינטשו בהמשך מהשיחות האלה, לא עם הראשונה ולא עם השנייה. מה לעשות אחרת?
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות