דתיה ושכבתי עם האקס שלי, סיפרתי לחבר הנוכחי והוא קיבל את זה ממש קשה, מה לעשות?

אנונימית בת 22 | כתבה את השאלה ב-13/02/22 בשעה 16:10

היי
אני לא יהודיה, אבל אני בחברה שהיא כמו של הדתיים (מסורתיים מאוד והחוקים דומים לחוקים של הדתיים..)
אסור אצלנו לשכב לפני החתונה ומאוד מקפידים על זה… היה לי חבר במשך 3 שנים ואהבנו אחד את השנייה מאוד ואהבת אמת, היינו נפגשים מתמזמזים עד שפעם אחת נסחפנו ושכבנו וזה קרה עוד פעמיים מאז… ולא יכלתי לספר לאף אחד והיה לי חרדות כתוצאה מזה, כי עשיתי משהו ״רע״.
ידענו שזה אסור אבל חשבנו שאם נישאר ביחד ונתחתן יהיה בסדר והאמנתי בכל ליבי (וטיפשותי) שלא ניפרד.נפרדנו.
אחרי תקופה, הכרתי בחור אחר, שאני מאוד מתחברת אליו, אני אוהבת אותו מאוד… והרגשתי שהקשר בינינו מאוד מיוחד (והייתי לפני בקשרים)
הוא בן 25 ואני האהבה הראשונה שלו, הוא מסוג האנשים שבדרך כלל לא מביעים רגשות ולא נפתחים לאף אחד וקשה להם לסמוך על אנשים, והוא נפתח אלי וסמך עלי ואהב אותי.
אחרי איזה חצי שנה ביחד, הוא ניסה כמה פעמים לשאול אותי/לברר בדרך עקיפין אם הייתי עם מישהו לפני, בהתחלה לא עניתי כי פחדתי להגיד לו וכי לא הייתי בטוחה שאפשר לסמוך עליו, עד שבסוף אמרתי לו.
הוא קיבל את זה ממש ממש ממש קשה, ברמה של שברון לב, התקפי חרדה, הקאות, לא יכול לישון ואמר לי שכל הזמן הוא חושב על זה. הבנתי ממנו שחלק ממה שמפריע לו זה שהוא לא יהיה הראשון שלי אבל כנראה שיש עוד… (ואני חושבת שהוא לא היה עם מישהי לפני, בגלל זה הוא לקח את זה ככה קשה)
לפני שסיפרתי לו על זה, הוא סיפר להורים שלו עלינו והוא רצה שניקח את זה לשלב הבא ושנתקדם…
אמרתי לו היום ״אתה לא חושב שלחיות ביחד ולבנות בית ומשפיה זה יותר חשוב מהפרט הזה ?״
והוא אמר לי שהוא מזמן הפסיק לחשוב על זה…
אני אובדת עצות
גם כך קשה לי עם מה שנעשה ואני לא מסוגלת לחשוב על זה ומכחישה שזה קרה (אמנם אני מתפללת כל יום לבורא עולם שיסלח לי על הטעות ומנסה לכפר על זה ובאמת שהכוונות שלי טובות)
גם איבדתי בנאדם שיקר לי מאוד (אך עדיין יש לי תקווה שנחזור להיות יחד ולא יודעת אם זה טוב שיש לי תקווה או שזה סתם ישבור לי את הלב כי יש מצב שזה לא יקרה..)
וגם, אם הוא לא קיבל את זה, אז מי יקבל אותי ?
אני לא יודעת מה לעשות… אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, האם מה שעשיתי כלכך בלתי נסלח ?
האם יש סיכוי שיוכל להתגבר על זה?
תודה לכל העונים