חברים ואנשים חברים ואנשים
 
שאלה 346739
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

לא מסתדר עם בת הזוג של החבר הכי טוב שלי, עצות?

neeeko בן 23 | כתב את השאלה ב-02/03/22 בשעה 12:16

שלום לכולם ... יש לי קשר חברי (היה) די טוב פאן וכיפי עם בת זוגתו של חבר הכי טוב שלי. בין אם בעניין לרכך ריבים שהיא הייתה מתלוננת לי . כולל גם לעזור למצוא לה עבודה . היא חמודה והכל אבל יש לה המון מורכבויות באופי.

היה להם משבר שהוא שיתף אותי בעניין של חוסר הקדשת זמן ובין היתר עלה השם שלי.

שוב , יש לי עוד חיי חברה ואנחנו לא 24/7 אבל כן היו המון ריבים שהתחילו בלי קשר אלי , וזה פשוט הוביל לזה שהיא רוצה שהוא יקדיש לה יותר זמן (יש לו לימודים והרבה על הראש בלי קשר)

חשבתי באמת מתמימות ועל סמך היחסים הטובים שלי איתה , לשלוח לה הודעה נעימה לחלוטין שבה מבחינתי אם אי פעם היא הרגישה שנשרף לה הזמן שלה איתו בגללי אז אני מתנצל (ספציפית בנושא שלי בלי קשר לריבים האחרים שלהם) . נטו הודעה בין שני אנשים בוגרים ופניי היו לשלום
והורדת מתח עתידני בנינו.

תוך כדי שהיא פורקת לי דברים על כל העניין הזה שזה לא קשור אליי ובלה בלה , ומשתפת ורושמת כל מיני עניינים ומטענים רגשיים בניהם שהיא לא רוצה שאני אעביר , במקביל לזה היא עושה לו (לחבר) סיפור על למה שלחתי לה הודעה בנושא וכו' , ואז החבר שואל אותי קצת בכעס למה העלתי את זה

אני כתגובה מאמוציות פשוט עשיתי אותו דבר והראתי את ההודעות שהיא שלחה לי שכביכול לא רצתה שהוא יראה . אחרי שנודע לה על זה . היו ביני לבינה חילופי דברים והסברתי לה שאין לי שום דבר נגדה אלא פשוט קרה פה מצב שהיא אכלה את הדייסה שהיא בישלה .

יש עניין שנקרא טאקט והפעלת שיקול דעת , ושוב אני אדגיש ואציין ההודעה שלי הייתה לא תוקפת ולא כלום , לא היה בה משהו רע , רק ההפך רציתי .איזשהי בגרות והבנה בנאישית כאדם לאדם במיוחד לאור היחסים הטובים שהיו לנו (לי ולה)

ועכשיו היא כעוסה ולא רוצה לראות אותי . עכשיו מבחינת הקשר האישי שלי איתה הוא פחות כבר מעניין אותי , הייתה לי שיחה באותם ימים עם החבר והוא אמר מבחינתו שהוא הבין את המטרה ששלחתי את ההודעה אבל עדיין לא הייתי צריך להעיר את המתים ואני באמת מתחרט על שהעלתי בפניה את הנושא . אבל זה כבר קרה ולא היה צריך להגיע לרמות כאלה.

הוא בכל אופן לא יודע אם זה ימשיך , ואם מצב היחסים בנינו לא יירגע הוא יזרוק אותה סופית. כי באמת טיב הקשר שלנו הוא ברמה של אחים מגיל 0. לכן אני פורק את זה ולוקח את זה ככה.

אני מבחינתי לא נוטר לה טינה ולא מאחל שייפרדו (אם ככה הם יחליטו אז סבבה זה בניהם) אבל כל עוד היא בת זוגתו [כרגע עבר כמעט שבוע מאז התקרית] שהוא אמר לי אז שהיא תרגע או תהיה חייבת להרגע .

אבל שוב כל עוד הם ביחד אני לא רוצה להיות ביחסי שנאה עם חברה של חבר הילדות שלי , ושזה יגיע למצב שהימים עוברים והוא נשאר אדיש בעניין למרות שהוא זה שצריך להסדיר את זה. וסוג של יתרגל למצב

ומה שקורה , שוואלה אני לא חושב שגם זה עסק , שההתראויות היחידות שלי עם הבנאדם הזה יהיו רק במקום ובזמן מסויים קבוע ומקובע וייווצר מצב של חוסר נעימות בואו נגיד את זה ככה. בין אם אפילו לצורך הדוגמא הוא קורא לי לבית שלו (הם גרים ביחד)
ואני אגיע והיא תלך ותסתגר בחדר או משהו. גם אם אגיע פעם בשבועיים לצורך העניין. לא מתאים המצב.

לא הסיטואציה הכי כיפית שאתם נגיד רוצים להתראות עם אדם קרוב אליכם בין אם ביציאה כלשהי או בין אם בדירה שלו ואתם מגיעים ויודעים שהנוכחות שלכם לא רצויה. במיוחד במקרה שהיא בת זוגתו וחיה איתו(סתם לצורך העניין בקטע של הבית) . אני מבחינתי שוב מוכן לשים הכל מאחורה ולהיות פשוט ניטרליים אחד עם השנייה אבל לפחות שנאה. ואם היא אוהבת אותו היא גם צריכה להבין את זה לדעתי.

כרגע עבר כמו שאמרתי פחות או יותר שבוע . יצא לי לראות אותו אבל אין עדיין עדכונים בנושא ( הוא עדיין בודק את הקשר שלו איתה אם זה ימשיך בכללי)

השאלה מה הייתם מציעים לי לעשות במצב כזה במידה והיא לא תוריד את הכעס והמצב יישאר סטטי כמו שהוא והם מבחינתם יסתדרו והכל יהיה בסדר אצלם? זה יסמן שהוא נשבר/נכנע לה? כי יכול להיות אדם אחר היה פחות אכפת לי אבל פה מדובר באמת בחבר שהוא ברמת אח.
ולא פעם הוא ציין בפניה שאני עדיפות גבוהה אצלו. שגם זה כנראה גרם לכדור שלג הזה

תודה

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (4) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "חברים ואנשים"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות