יש לי חברה טובה שאני חייבת להיות שם בשבילה אבל פוגעת בי, מה אני צריכה לעשות?

אנונימית בת 30 | כתבה את השאלה ב-13/05/22 בשעה 18:25

שלום לכולם,
יש לי 4 חברות טובות המלוות אותי הרבה מאוד שנים, שתיים מהן בקשר יומי-שוטף איתי = אין מצד שאין שיחה אחת מהן בערב.
ארבעתן שונות אבל גם מאוד דומות, יודעות תמיד לראות מעבר לדברים (כשזה לא נוגע אליהן).
בשנים האחרונות, בגלל כל מיני מעברים, עברנו תקופות שגם מאתגרות את השיחות שלנו ובכלל היחסים ולפעמים אני מוצאת את עצמי "מגשרת/פסיכולוגית/שופטת".. והכובע הזה מתחיל להיות כבד עלי.
אחת מהשתיים הקרובות עוברת תקופה מאוד מורכבת וקשה לאחרונה (וגם אני) והיא לעומתי מוציאה מעצמה הרבה מאוד אמוציות שלפעמים ממש פוגעות בי. כמו למשל : את רואה מה אני עוברת ואני לא מבינה אותך, למה את סביב הזנב של עצמך, אני מזמן הייתי חותכת, ממש לא מתאים לך. כמה פעמים אני צריכה לחזור על עצמי? את כאילו לא שומעת".
לא משנה על איזה נושא זה קרה. אבל גם "אסור" להעיר לה כי אם אני אעיר לה, היא מיד מתחילה עם שרשרת של "טוב, טוב,טוב" עד שמסתיימת השיחה.
אני מאוד אוהבת אותן ויודעת לשים את הדברים לשיחה בוגרת אבל אני מוצאת את עצמי חושבת פעמיים אם להרים כבר טלפון. ואם אני נעלמת קצת אז "ברחת?"... מביניהן, החברה השניה באמת מדהימה, היא לא מתייחסת לכל זה אבל גם לה מציק מדי פעם להקשיב "לטון הצורם" מצד אותה החברה שדיברתי עליה.
ואנחנו שתינו אוהבות אותה מאוד וקשה לצנן את היחסים האלה. כשעברתי מקרה אישי קשה, הן לא עזבו את הטלפון איתי שבוע. כל ערב שיחה במשך שעתיים. ברור לי שאני לא שוכחת ובגלל זה, זה עוד יותר קשה לי לקבל החלטה של מה אני עושה הלאה, איך אני אוכל להמשיך להכיל ולעבור הלאה?
כי זה משאיר בי משהו, זה שורט. להרגיש את התחושה הזאת עם חברה טובה ממש לא בא לי, מה אני עושה?
לברוח זאת לא אופציה כי היא עוברת תקופה קשה ומורכבת בעצמה ואני חייבת להיות שם.
תודה.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "חברים ואנשים"