אילוסטרציה אילוסטרציה

הזמן

דווח

נהל

התגרשתי והבנתי שעשיתי טעות, מאז מצבי הנפשי מדרדר, איך לשכנע אותה שנוכל נחזור?

לב שבור בן 44 | כתב את השאלה ב-14/06/22 בשעה 18:14

שלום לכולם,

לפני קצת פחות משנה התגרשתי. הייתי נשוי 13 שנים עם שני ילדים. הפרידה שהיום ברור לי שהיתה מיותרת, נגרמה בגלל מתח שנוצר בתקופת הסגר הראשון. היו זוגות יותר מתאימים מלכתחילה מאיתנו, וחיי הנישואים לא היו קלים בגלל השונות ביננו, אבל זה ברור לי היום שבהחלט אפשר היה לגשר עליה, ורצנו לגירושים סתם.
אני מאוד מתחרט על כך, הגירושים באמת הרסו אותי נפשית, ואני מתקשה לתפקד מאז. מאדם מאוד מוצלח והישגי הפכתי לשבר כלי.
אני יודע היום היטב את הטעויות שעשיתי במהלך הנישואים, בעיקר שלא הערכתי אותם מספיק, כמו שהיה מגיע להם, ולקחתי את ההצלחה שהיתה לי במסגרתם כמובנת מאליה.
כבר הבנתם מרוח הדברים שאין דבר שאני לא מוכן לעשות בשביל להחזיר אותה אליי.
ניסיתי לדבר על לבה בכל דרך, אבל היא בניגוד אליי יותר מדי מרוצה מהמצב כעת.
שוב, היא יכולה לקבל ממני שמיים וארץ, ואני גבר עם הרבה יכולות, הייתי ממש חביב הנשים.
לדעתי חלק מהסירוב שלה נובע מהתנגדות של משפחתה.
אני רק הולך ומתדרדר מיום ליום, מצבי הנפשי קשה מאוד, וזה גם בטח לא תורם לרצון שלה לחזור אליי.
אולי למישהו יש רעיון איך לשכנע אותה? אשמח לא לקבל תשובות של "תמשיך הלאה", כי זה לא קורה. יש לי אפשרות כזו עם אישה צעירה ונחמדה, אבל אני קרוע מהרס הבית והנזק שעשיתי לילדים. כל מי שיכול לתרום עצה טובה שיבורך, היא ממש לא מעוניינת בטענה שיש משקעים ושככה טוב לה.