אני לא אדם שמאמין בכל מיני עין הרע, קללות, אמונות תפלות, מזוזות תפילות וכד'.
אבל אני כן מאמין שיש דבר כזה "הכוונה פסיכולוגית". כלומר אם אדם מכוון את עצמו למקרה שבו הוא יכנס לכלא לדגומה, אז קיים סיכוי טוב שהוא ימצא את עצמו מאחורי סורג ובריח. כי הוא מקבל את האופציה הזאת כאפשרות. בניגוד לאחר שאפילו לא יחשוב על זה ולכן יפעל בהתאם.
אז אני חושב שזה מאוד מוסרי לחתום על כרטיס אדי, אבל... אני אדם יחסית צעיר ואני לא מתכוון ללכת לעולם הבא בתקופה הקרובה. ואותה החתימה היא סוג של הצהרה שאני מקבל את האופציה שיתכן ותהיה תאונה קשה, בה אני אקפח את חיי.
לא שזה לא אפשרי, זה כן. אבל אני לא רוצה "לעשות לעצמי מזל רע" במובן שאני אקבל כלגיטימי מצב שבו אני אלך בתרם עת.
ושוב, אני חושב שמבחינה מוסרית תרומת איברים של אדם מת היא פעולה לגיטימית ומאוד אצילית. רק שבכל זאת אני חושש. אני לא באמת רוצה לתרום את האיברים שלי, מהסיבה הפשוטה שאני מתכוון להגיע לגיל מבוגר.
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות