עד כמה זה פאדיחה לעבוד בניקיון?! ואם כדאי לי להמשיך שם?

אורי בן 23 | כתב את השאלה ב-03/12/22 בשעה 20:47

לפני חודש התחתלי לעבוד בניקיון במתחם תעשייה שכולל מפעל קטן ,מסגריה ופנצ'רייה ואיזשהו משרד
מחוסר ברירה ! אני גר באזור מאוד נידח בפיפרייה אין שם כמעט אופציות לתעסוקה והייתי המון זמן בלי עבודה שלחתי קו"ח חיים למקומות עבודה נורמלים יותר אפילו למקומות שנמצאים רחוק במרחק של יותר מ40 דקות נסיעה מהביית שלי אף 1 מהמקומות האלה לא קיבל אותי חוץ מהניקיון אז התפשרתי על זה רק כדי שתיהיה לי הכנסה

ההיתרון היחיד שהמקום יחסית קרוב לבית שלי
וגומרים מוקדם וככה יש לי שעתיים-שלוש ללמוד לפסיכומטרי

אבל יש גם חסרונות
1 לא שאני מפונק אבל מדובר בעבודה פיזית נורא קשה כל שקית או ארגז שאני סוחב במשקל 40 ק"ג בממוצע (סחורה פגומה מהמפעל ו...)
את הכל אני מכניס לעגלה אבל עדיין המשקל כבד לי כל מה שבעגלה מצטבר ל200-300 ק"ג
וככה יוצא שביום אני מרים לפחות 2.5 טון במצטבר
כבר מייד אחרי שבועיים קיבלתי כאבי גב חזקים
אין לי שנייה לשבת כל היום אני על הרגליים
רק סובבתי את הגב אחרי שפיניתי את החדר אשפה והוא שוב מלא וצריך כל הזמן לפנות אותו כי הוא מתמלא בקצב מהיר ! ובגלל זה אני חוזר הבייתה עייף
בקושי מחזיק את עצמי ער וזה מקשה עלי ללמוד לפסיכומטרי (אבל זה עדיף על עבודה במקום אחר רחוק כי אני לא נייד ולחזור בתחב"צ לוקח יותר זמן וככה הייתי חוזר בשעה הרבה יותר מאוחרת ממה שאני חוזר עכשיו )

והחסירון השני הוא ההרגשה שלי !
רוב היום אני לבד אין לי עם מי לדבר
רוב העובדים במקומות האלה הם עולים חדשים שבקושי מבינים עברית וכשאני עובר ליידם
או פונה אליהם ושואל אותם מה לזרוק לפח ואם הם צריכים שאני יחליף את השקיות בפחים אני מרגיש שהם מזלזלים בי ומתנשאים עלי מסתכלים עלי
במבט מאוד מתנשא שמשדר בוז , אלה מבינהם שמדברים עברית מדברים אלי בטון כמו שמדברים לילד קטן
הרבה פעמים שעברתי ליידם שמעתי שהם מתלחשים בינהם ומצביעים עלי ואומרים "ישראלסקי דלביוב "ישראלסקי דוראק" שזה אומר המפגר /המטומטם הישראלי ברוסית .

כנ"ל המנהלי עבודה שלהם והמנהל הישיר שלי גם מהם אני מרגיש בדיוק אותו דבר גם הם מדברים אלי בטון מאוד מזלזל כאילו אני מטומטם .

וגם העבודה עצמה גורמת לי להרגיש כמו אדיוט וקצת מושפל לפני שהתחלתי לעבוד שם בחיים לא נגעתי במטאטא ושם אני מוצא את עצמי מגרד חרא של ציפורים מהרצפה !
הרבה פעמים אני שומע את הקלישאה הזאת
"אל תשווה את עצמך לאחרים"
אבל בזמן האחרון אני כמעט ולא יכול שלא לעשות את זה . כל מי שלמד איתי בשכבה עובד בעבודה נורמלית
עזבו את האזור ואני עדיין תקוע בחור הזה

זה לא שאני מקנא בהם פשוט זה גרם לי לפתוח את העיניים ולהבין שאני יכול לעשות עם עצמי משהו יותר משמעותי , ולנסות להתקבל לעבודה בתפקיד ניהולי או לפחות משהו משמעותי יותר *אולי אין לי נסיון בניהול בשוק העבודה אני סה"כ בן 23 לא למדתי מנהל עסקים אבל אני מאמין שיש לי את היכולת לנהל צוות ולהביא אותו להישגים
משמעותיים בצה"ל שירתתי כמ"כ טירונים !

*לפני כמה שבועות ראיתי 2 אנשים שאני מכיר מהשכונה שידועים כנרקומנים כבדים שכל הזמן נכנסים ויוצאים ממכוני גמילה עובדים בדיוק באותה עבודה שאני עושה רק במתחם שממול
וגם זה גרם לי לחשוב לעצמי "מה אני ברמה שלהם?! "

אפילו כשאנשים שמכירים אותי (המורים שלי מהתיכון ,הורים של אנשים שלמדו איתי בשכבה ,שכנים ו....) שואלים את אמא שלי מה אני עושה היום היא מעדיפה להגיד שאני מובטל ולא להגיד שאני עובד בניקיון . מה זה עד כדי כך פאדיחה ?!

הסיבה היחידה שבגללה אני עדיין נשאר שם כי יש לי טיפה זמן ללמוד לפסיכומטרי והמקום קרוב לי לבית
וכרגע אין כ"כ הרבה אופציות לעבודה באזור שאני גר בו (הרוב עבודות פיזיות שלא שונות בהרבה מהעבודה הנוכחית ונמשכות 10-11 שעות ביום כמו מפעלים ו...)

אני נורא מתלבט מה כדאי לי לעשות עכשיו
אם להמשיך שם לפחות עד שאני יעשה מבחן פסיכומטרי או שכבר עכשיו לנסות למצוא עבודה אחרת לא פיזית גם אם היא נמצאת רחוק מאוד מהביית ולא יהיה לי זמן ללמוד לפסיכומטרי

מה לעשות

להשאר שם עד הפסיכומטרי

לחפש עבודה אחרת כבר עכשיו

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"