לצאת לקצונה בחיל התקשוב לקחת הימור לגבי התפקיד או לעבור ללוחמה ולצאת מכים?

אלעד בן 19 | כתב את השאלה ב-13/09/23 בשעה 18:16

התגייסתי לחיל התקשוב בשל מסלול שוחרות שעברתי בבית הספר עם פרופיל 97. רציתי מאוד להגיע ליחידה מובחרת ויהלם בפרט, אך לא התמזל מזלי ובגיבושים השונים לא הצלחתי לקבל את מבוקשי. לפני תשעה חודשים התגייסתי עם שאר החברים מבית הספר ועשיתי טירונות 02 ועוד קורס של חודשיים וחצי.
הגעתי לסדיר עם כל הידע שצברתי בתחום הרשתות מהקורס והשיבוץ שלי היה לפלוגת מחשוב, במקום רשתות אינטרנט ומתגים עד עכשיו התעסקתי בניהול רשת יעני תקלות במחשב.
מרגיש שמיציתי, אין לאן לשאוף יותר מדי ולהיות רספ ולהתעסק בתורניות של חיילים לא קורץ יותר מדי
שמעתי על מסלול הקשרגים ולפני חודשיים נתתי אור ירוק למג״ד, אבל מאז שום דבר לא זז ונותרנו באותו המקום בגלל שלא מוכנים לקבל אותי להשלמת רובעי 03 כדי להיכנס למסלול הקרוב.
אוכל לצאת לקצונה מבצעית בתקשוב ומשם לבקש להיות קשרג, אבל זה עניין של הימור ומזל, והתקנים לקשרג מהמבצעית לא נוצצים במיוחד ובעיקר מדובר בתקנים לבאחים. מצד שני אני אוכל לעבור ללוחמה בגיוס הקרוב בנובמבר ומשם לצאת למכים.
השאלה היא מה עדיף? אני רוצה לקבל יותר תחום אחריות, שלעיסוק שלי בסדיר יהיה יותר עניין ואני מאוד רוצה לקבל סמכות פיקודית. כרגע כל אחד יכול לעשות את התפקיד שלי ואני יודע שאני יכול הרבה יותר. אני רוצה בעוד כמה שנים להסתכל אחורה ולהיות גאה בשירות שלי. כשהתגייסתי ויתרתי על החלום שלי להתגייס ליהלם, התגייסתי ביחד עם החברים ואמרתי יאללה שטויות נתגייס ויהיה כיף והינה אני עכשיו בסדיר מסתכל אחורה ומהרהר בהחלטות שלי. אחד מהחברים השוחרים שלי סירב לגיוס התקשוב בבקום והלך לגולני ועוד מעט יוצא הקצאה אחת למכים. אני מבין שלא כל הנוצץ זהב, אבל אני מקנא בתהליך הזה שהקרביים עוברים. אבל שם לא אוכל לצאת לקצונה קרבית.
מה כדאי לי לעשות?

מה הייתם עושים במקומי

יוצאים לקצונה מבצעית ומשם מכוונים להגיע לקשרגים

עוברים להיות לוחם

נשארים בתפקיד הנוכחי

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

טרם נכתבו עצות לאלעד, כתיבת עצה כעת

עוד ממדור "מהבקו"ם... ועד מתי?!"