לימודים וסטודנטים לימודים וסטודנטים
 
שאלה 375851
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, 0 השתתפו בסקר ו-0 דרגו את העצות.

מחפש מה ללמוד והרעיון שאני פונה אליו הוא הנדסת חשמל פיזיקה, מה דעתכם? כדאי?

דביר בן 21 | כתב את השאלה ב-14/12/23 בשעה 10:20

שלום, אני פונה פה מאחר וחרשתי באתרים ובפורומים בנושא שעליו אפרט ובכל מקום אני רואה דבר והיפוכו מה שעוזר מאוד להלחיץ אבל לא בלקבל החלטה חח אשמח אם מי שיענה יעשה זאת באופן כמה שיותר אובייקטיבי, ואשמח אם זה יהיה מישהו עם ניסיון בנושא.

בשנה האחרונה הייתי סטודנט לתואר דו חוגי פיזיקה כימיה עשיתי את הבחירה הזאת כאשר סדר העדיפויות שלי בחיים היה לא ברור. כעת אני מבין שעלי לשנות כיוון מהסיבות האלו:
עם כל העניין שלי במדע, בן אדם צריך לאכול, ובכיוון הנוכחי אני לא צופה שכר כדאיי.
אני לא מעוניין להתחתן עם האקדמיה אני לא פוסל עתיד באקדמיה, אבל אני מבין כעת שאני לא רוצה לכבול את עצמי אליה

הרעיון שאני פונה אליו עכשיו הוא הנדסת חשמל פיזיקה, אשמח לשמוע דעות על כך. אבל לפני זה אוסיף כמה הערות המתבססות על דברים שקראתי, אם המציאות היא לא כזו, תקנו אותי:
בבואי למצוא עבודה כמהנדס חשמל החוג בפיזיקה לא יתן לי יתרון בדבר מלבד בכמה תחומים קטנים, מה שכן הבנתי שזה כן מקנה ידע נוסף וצורת חשיבה שעוזרת בפתרון בעיות מה שאולי לא יעזור לי בראיון אבל כן יעזור לי להתקדם בעבודה עצמה מרגע שאתקבל אליה.
לא אשקר, אני לא המתכנת הגדול בהיסטוריה. אני מבין שבעולם המודרני אין מנוס מרמה כזו או אחרת של עיסוק בתכנות ואין לי בעיה עם זה, אני לא שונא את זה ואני גם לא רע בזה, אבל אני לא רוצה קריירה שתסתכם בכתיבת קוד קריירה מאוד רווחית ומעניינת למעוניינים לא מזלזל חלילה, אבל תסכימו איתי שאפילו מבחינת משכורת, עדיף להיות מהנדס טוב מאשר מתכנת גרוע. העניין הוא שבכל מקום שאני קורא כתוב או לוותר מראש וללכת ללמוד הנדסת מחשבים במקום, או תוך כדי לימודי הנדסת חשמל לבחור כמה שיותר קורסי תכנות מצד שני בכל מקום גם כתוב אם אתה רוצה לתכנת תוותר על לימודים כי זה לא יתן לך שום ידע פרקטי, אז זה לא מסתדר לי. זה כאילו שבכל מקום כתוב לי לך ללמוד מחשבים ואז כשאני קורא על ללמוד את זה כתוב אל תלמד את זה זה חסר תועלת.
קיבלתי את התחושה המוזרה הזאת שאין שום תחום ששוה ללמוד אותו חוץ ממחשבים מבחינת משכורת, אני לא רוצה להישמע חמדן אבל ברור שזה פקטור ולמען האמת יש בזה הגיון קראתי לדוגמא שבארץ כמעט ואין תעשיית חומרה וזה דבר שאפשר להבין מאחר ואנחנו מדינה קטנה שלא באמת משקיעה בתעשיית הייטק "כבדה" בלי פוליטיקה, זו פשוט המציאות ושחלק גדול מתעשיית ההייטק שלנו מתבסס על תחומים שניתן בקלות יחסית לעשות להם מיקור חוץ מאמריקה לדוגמא שוב, לא מזלזל בתחומים אלו, פשוט מנסה לנתח באופן אובייקטיבי כדי לקבל החלטה כמה שיותר טובה. אני רוצה לציין שאני לא פוסל מעבר למדינה אחרת בעתיד מסיבות אישיות, אבל גם מסיבות של תעסוקה, ולכן לבחור את תחום הלימוד שלי לפי התחום היחסית צר שהצליח לפרוח בישראל לא מעניק לי תחושת בטן טובה.

אשמח לייעוץ מבעלי ניסיון אם כי לא חייב אציין שהספקטרום שאני נע בו בבואי לבחור תחום לימוד הוא כימיהפיזיקההנדסה ומחשבים כפי שציינתי אבל בדגש פחות, אני לא מתכוון שאני רוצה את כל זה ביחד, אלא שאני רוצה משהו מבינהם

תודה מראש

מה לדעתכם עלי לבחור (אם עניתם על הסקר אשמח אם תפרטו בתגובות)

משהו שונה ממה שמוצע פה
 
0
הנדסת חשמל-פיזיקה
 
3
הנדסת חשמל
 
3
הנדסת חשמל- מדעי המחשב
 
2
 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (2) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות