איך לימודים, כסף ומשפחה מתכתבים יחד? יש אנשים שמזדהים עם מה שאני מרגישה?

עדן בת 26 | כתבה את השאלה ב-18/01/24 בשעה 15:28

מעניין אותי עם יש עוד אנשים שמזדהים עם מה שאני מרגישה !
אני בת 26 , מאורסת טרייה, שנה ב׳ ללימודי מדעי החברה..
במשך השנה וחצי האחרונות אני מתקיימת משכר זעום ביותררר !! אין לי עזרה כלכלית מההורים ובוא נאמר שהבן זוג ממש לא תורם . הוא נמצא בחובות של 25,000 שקל .. ככה שאני בכוחות עצמי . אני משלמת שכר דירה , אני משלמת את שכר הלימוד ואני מחזיקה רכב .
בכוונה בחרתי בתואר מאוורר שייאפשר לי לשלב לימודים ועבודה כי ידעתי שאני חייבת להתקיים ממשהו .
לאחרונה , הפאן הכלכלי אצלי מאותת לי . אני חווה תסכול , חוסר אונים והרבה הרבה טרדה שמחסירה ממני שעות שינה .
מעבר לזה אני חושבת שמערכת הלימוד כל כך מיושנת ..
ההרצאות , החומר הלימודי , הדרישות , מהלך השיעור
העבודה , ההשתתפות במלגות הכל כך כך תובעני .
שום דבר לא מצליח לרגש אותי לעניין אותי או להגיע אליי.
אני עושה את כל מה שאני עושה כי אני צריכה ולא כי אני רוצה . אני קמה ליום שאין לי כח אליו מנטאלית .
באופן כללי אני מקריבה כל כך המון בשביל מה ? אני בספק אם התואר הזה ייתן לי משהו בהמשך .. זה מה שאני אוהבת אבל וואלה לא הולכים למכולת עם תואר שהוא לא מניב .
אז בחרתי ברצון הלב ולא בשכל שאומר לכי ללמוד משפטים או הנסדת תוכנה .. וכל זה פשוט גורם לי להרגיש שאנחנו חיים כל כך אומללים . כולנו מונעים מתוך אינטרס קיומי . עושים את מה שעושים רק כי אין שום ברירה אחרת . בהתחלה שמחתי על זה שלא בחרתי בנתיב שבו כולם הולכים ושהעזתי ללכת אחר רצון הלב .. ועכשיו? כשאני הולכת לסופר אני חושבת פעמיים לפני שאני קונה קילו עופות, אז האם ללכת אחר הלב זה באמת הדבר הנכון במציאות חיים עגומה שכזאת ? לא יודעת .. וזה מעציב אותי . מעציב אותי שאני צריכה לחשוב פעמיים לפני שאני קונה משהו רק בגלל שבחרתי בעצמי !!! מעבר לזה , מרגיש לי שמסלול החיים כאן עלה על שרטון !! את נכנסת למכולת לקנות מוצרי צריכה בסיסיים ויוצאת עם מחיר מופקע , את באה לקנות דירה הכי מסריחה שיש ובאים דופקים לך 3,000,500 מה זה צריך להיות ??? ליטר דלק כמעט 8 שקלים !! איך סטודנט בישראל שרוצה לרכוש השכלה ולקיים חייים , להביא חיים יכול לעשות את זה ?????
מעבר לזה .. הכל מרגיש לי מושחת . רגשות מעורבים .
הבנתי שהאוניברסיטה היא פס לייצור כספים , האוניברסיטה זה עסק לכל דבר . תוהה לעצמי אם קידקדו אותנו והינדסו אותנו לחשוב שזה נכון ללכת ללמוד בזמן שאולי זו לא הדרך הנכונה ? למה לא לימדו אותנו בבית ספר השכלה פיננסית , למה לא לימדו אותנו איך להתמודד עם רגשות ? למה לא הכשירו אותנו לקרוא חוזים משפטיים , למה לא לימדו אותנו כלכלה ?
מרגיש לי שמשהו גדול ומתוחכם הרבה יותר ממני הפך את כולנו לכבשים שנעות על מסלול קבוע .
לא יודעת .. כאילו מישהו שם רוצה שנישאר midern slavery כי זה אכשהו משרת את מטרותיו ..
מתוסכלת .
מישהו שמזדהה איתי ? מישהו שמאמין איתי שאפשר גם אחרת ?

האם גם אתם מרגישים את מה שאני מרגישה ? גם אתם מבולבלים ? גם אתם מתחילים להרגיש התפכחות ?

כן , ממש ככה .

לא .. טוב לי במסלול הקבוע הזה , לא רואה בו שום בעיה ..

גם אני מרגיש/ה שאני יכול/ה יותר ושהמציאות חיים כאן תובענית מ

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"