לפרוש מהתואר כדי לעבוד ולהתפתח במה שאני באמת רוצה?

דין בן 22 | כתב את השאלה ב-26/02/24 בשעה 18:21

אני שנה א' במדעי המחשב באוניברסיטה וצריך מספר עצות

הבנתי שהחלק של התכנות די משעמם אותי ושאני לא רוצה לשבת ולתכנת כל היום, למרות שיש חלקים מאתגרים אני פשוט לא מרגיש חיבור לזה יותר מידי או שארצה לעשות את זה בקריירה שלי
בנוסף לכך אני מרגיש עוד יותר חוסר חיבור עמוק וניתוק מהמתמטיקה הכבדה בתואר שזה מה שלומדים רוב השנה הראשונה

חשוב לי לעשות משהו שאני מאמין בו, שמעניין אותי ושאני מרגיש שהוא מפתח אותי ושאני מגשים את עצמי בו
בצבא היה לי תפקיד בתחום הIT ולאחר הצבא עבדתי בתפקיד בתחום האבטחת מידע ששילב גם IT
בנוסף יש לי הסמכה בתחום הIT ואני באמת יודע שהתחום הזה הוא מעניין אותי מסקרן אותי ושאני רוצה להתעסק בו
למדתי להסמכה אז במשך חודשים והייתי לומד בלילות ושעות ארוכות במהלך היום מתוך יוזמה אישית
לכן אני יודע שזה באמת מעניין אותי ויש לי עוד הסמכות יותר רציניות לשאוף אליהן ותפקידים שאפשר להגיע אליהם לאחר מספר שנות ניסיון

הדילמה שלי היא האם ללכת אחרי "החלום שלי" כלומר פשוט לחזור לעבוד בתחום ולמצוא עבודה ובמקביל להמשיך ללמוד את התחום הזה שיש לי תשוקה אליו ולהתקדם בו

הלכתי לתואר במדמח כי רציתי לנסות עוד תחומים אחרים וכיוונים חדשים ואני יודע שלפעמים צריך סבלנות אבל אני כבר חודשיים בתואר ולא נראה שההרגשה שלי משתנה או צפוייה לעבור ואני פשוט מרגיש שאני לא מתחבר למה שאני עושה ולמה שאני לומד ושאני סתם סוחב את עצמי כי כרגע אני ללא מוטיבציה פנימית בכלל ומרגיש שאני סתם ממשיך ושאני תקוע במשהו שאני לא רוצה אותו בכלל

אני יודע גם שיש כאלה שאומרים שיהיה לי את כל החיים לעבוד ושעדיף שאעשה פשוט את התואר אבל אני לא מבין למה אני צריך ללמוד 3 או 4 שנים משהו שאני לא מתחבר אליו ולתוכן שלו ולהיות מדוכא ומתוסכל מזה בזמן שיש לי הזדמנות להגשים את עצמי בתחום שאני באמת אוהב ורוצה להתפתח בו

אשמח בבקשה לעצות תודה!!

מה הייתם עושים?

עוזבים את התואר והולכים לעבוד בתחום הIT שאני אוהב

נשארים מתוסכלים בתואר ללא חשק ללמוד

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"