חברה שלי חולה על קייפאופ ברמה מוגזמת ברמה שזה הורס את החיים שלה, מה לעשות?

ליה בת 22 | כתבה את השאלה ב-23/04/24 בשעה 13:02

היי אסקפיפל.
יכול להיות שזה יהיה קצת ארוך אז תתכוננו..
חברה שלי היום בת 23.5, חולה על קיפ אופ בצורה לא רגילה, ברמה של מעריצה שפשוט תתעלף אם תראה איזו אושיה קוריאנית. כל הזמן יש לה בראש קוראנים, ברמה שזה פשוט משפיע על כל צורת חייה, היא אובססיבית אליהם ברמה שאפילו טיפול אני בספק אם יעזור.
הכל התחיל אחרי שהיא עברה איזשהו משבר בגיל 14, ואחרי שגילתה את הקוריאנים זה מה שגרם לה להיות שמחה.
אציין שהיא חרדית, בהתחלה בכלל לצערי בגלל שההורים לא מדברים איתה מילה על מיניות, היא הייתה בדרכים עקיפות בודקת ומבררת, ודרך מכשירים חכמים לא שלה הייתה שוקעת בעולם הפו רנו, ומאז לא מפסיקה לחשוב על מיניות, ולא מפסיקה לאונן ברמה אובססיבית.
חוץ מזה, מפה לשם, הגיעה לעולם הקייפאופ, ומאז היא לא משתחררת.
היא הגיעה לרמה שכמובן כל החדר שלה פוסטים של קוריאנים, אלבומים של קוריאנים, משחקים, קלפים, מגיני מסך, הכל עם אושיות קוריאניות. וזאת אף על פי שההורים חרדים, הם נכנעו, אבל כמובן שהכל בשושו...
היא כל פעם חוסכת כסף, ואז מפטרת את עצמה מעבודות, וטסה לקוריאה, ומבזבזת את כל הכסף שלה, ואז שוב מחפשת עבודה, וחוזר חלילה.
היא כל כך מטורפת עליהם.
ואז היא נכנסה לשידוכים, הדייט של החרדים.
והיא לא מוצאת מישהו מתאים, בגלל כל השיגעונות שלה...
מי שמכיר קוריאנים, יש להם פנים חלקות מאוד, כל האושיות עם זקנים מגולחים לגמרי, עם פנים מאופרות.
היא סיפרה לי שהיא נמשכת לשני המינים, גברים ונשים, אבל כשהיא רואה גברים ישראלים, הם מרתיעים אותה ומגעיל אותה להסתכל עליהם, כי לדעתה "אין להם מראה נקי"...
ואני יודעת בוודאות שזה בגלל שהיא רוצה דמות שקרובה לקוריאנים, אבל להשיג מישהו חרדי שיראה ככה, אני בספק... ובנוסף אני בספק אם היא תצליח בכלל למצוא זוגיות ככה. איזה בעל ירצה מישהי שלא תפסיק לדבר על קוריאנים, ולא תפסיק לגלוש באינטרנט ולבזבז את כל יומה על קוריאנים, ולבזבז את כל הכסף שלה בשביל זה, ומישהי שבאמת אין שום נושא שיח איתה חוץ מזה??? ועוד מישהו חרדי, גם חרדי פתוח כזה אי אפשר למצוא ..
והיא כל הזמן מודאגת איך היא תתחתן...
היא באמת בת טובה, ואם לא הייתה אובססיבית אליהם אז היא הייתה מלאך.
אבל היא הורסת לעצמה את החיים.
אני אישית לא רוצה לפגוע בה ולכן לא מראה שבאמת היא מגזימה...
אגב הרבה מאוד דברים היא עושה מאחורי הגב של ההורים, עוד לפני שהיא הייתה בגיל העשרה. אז גם ההורים שלה מורידים אותה בלי הפסקה, היא באמת במצב אומלל.
כל מי שאומר לה שהוא שונא קוריאנים וכו', היא נעלבת בשבילם כל כך ברמה שהיא בוכה בכי תמרורים אחרי זה...

אני באמת דואגת בשבילה, יש למישהו אולי פיתרון מה לעשות בנידון לפני שסופית תהרוס את חייה???
היא הורסת את החיים שלה הן מבחינה חברתית, כלכלית, מחשבתית וזוגית...

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "חברים ואנשים"