איך עושים חגים עם משפחה מורחבת שאני לא בקשר איתה שנים בגלל ההורים ומרגישה חוסר?

לילי בת 23 | כתבה את השאלה ב-02/05/24 בשעה 12:57

שנים אני עוברת את כל החגים מגיל 0 בבית, אני לא מתארחת, לא פוגשת כמעט בני דודים ולא הולכת לחתונות, כי ההורים שלי ניתקו קשר עם האחים שלהם שגרים בחו''ל. מטעמי סיכסוך של ממון וירושה ואגו.
הצד של האבא ככה בעיקר, לעומת אמא שלי שפשוט אדישה אל הצד שלה.
שניהם לא עושים מאמץ לשמור על קשרים עם המשפחה ואני הרגשתי את החוסק הזה כל הזמן. תמיד אני מקנאה במי שאומר לי שהיה בחג אצל המשפחה שלו.
היום קצת נשברתי ובכיתי על זה והתחלתי לחשוב מחשבות של חוסר תקווה ויאוש, ואני בנאדם שמח בסהכ, ומחוברת לתחום ההתפתחות אישית וקוראת ספרים כדי למלא את החלל שלי בשבתות כדי להעביר את החגים יותר מהר.
השאלה שלי אליכם אם יש דרך לעשות חגים עם המשפחה המורחבת? ההורים שלי לא מרשים לי לטוס אל בני המשפחה, למרות שאמרתי שאני פשוט מרגישה לבד. גם החברים שלי לא ממלאים לי את החסר כי הם לא באותו ראש כמו שלי ולא מספיק איכותיים ולא קוראים ספרים, אלא רק הולכים למועדונים בעוד שאני דתיה ומחפשת מקומות בילוי של טיולים, ברים כשרים ועוד. אני מחפשת סהכ מעטפת חברתית שאולי תהיה תחליף למשפחה למרות שאין דבר כזה. אני מפחדת שזה לא יעבור לי ואני מתחילה לחשוב על חוסר חשק לחיות, מקווה שזה רק יום רע וזה לא יחזור . אני כל הזמן חושבת לגור לבד אבל הפחד שלי זה להיות באמת לבד ולהתחיל מאפס. כמו ההורים שהגיעו לארץ כמו עולים חדשים. זה מפחיד ממש .
אשמח לעצות, עדיף מנסיון אישי.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"