עבודה וקריירה עבודה וקריירה
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, 0 השתתפו בסקר ו-0 דרגו את העצות.

עמיתות לעבודה התנהגו כלפיי בצורה מוזרה. האם אני מגזים או שמדובר בגזענות?

ג'ייסון גיל: 29 | כתב את השאלה ב-28/12/24 בשעה 11:27

אני עובד ברשת מאוד מפורסמת שכולם מכירים וכמעט כולם פוקדים אותה לפחות פעם בשבוע. בסניף, שנמצאת בקניון מאוד ידוע במרכז, ישנן ארבע מחלקות. כולנו עובדים יחד אבל אנחנו לא נותנים שירות ללקוחות שצריכים את המחלקות האחרות

במחלקה מסויימת, שאם אתם מנחשים איזו רשת אני מדבר אתם כנראה מודעים לאיזו מחלקה אני מתייחס, ישנם תשעה עובדים שמחלוקים לשני בעלי תפקידים. הם חמישה ערבים, ארבעה מוסלמים ונוצרי אחד שהוא כנראה מהצד האמרני. וארבעה יהודים ששלושה מהם הם מהתפקיד השני וה"פחות נחשב"

מאז המלחמה ישנה מתיחות רבה במחלקה הזו. אף פעם זה לא הגיע לאיזה פיצוץ מסויים אבל האווירה שם לא כמו שהייתה לפני המלחמה. היהודים והערבים לא לוקחים יותר משמרות אחד עם השני. בהפסקות הם לא מדברים בכלל. וגם כאשר ישנן אזעקות העובדים הערבים, למעט הנוצרי, לא הולכים למקלט של הקניון יחד עם שאר האנשים שבנמצאים בקניון.

בין התפקידים שלי בסניף, כעובד המחלקה הכללית, זה לתת שירות בטלפון. אני מסתובב עם טלפון ועונה לשיחות של לקוחות. אם מישהו צריך עזרה של אחת המחלקות אני מעביר את השיחה לטלפונים הפנימייים שלהם ומודיע בכריזה שיש להם שיחה. לפני כמה ימים במשמרת שלי היה לקוח שהיה צריך עזרה של אותה המחלקה. פעמיים לא ענו לו שם אז החלטתי לתת את הטלפון שלי ידנית. אני מגיע לחדר ששם נמצאים העובדים מהתפקיד השני. שתי המוסלמיות היו שם. ואני מסביר שמישהו צריך עזרה מהמחלקה שלהם ואין מענה. אני מגיש להן את הטלפון. במקום לקחת ולתת שירות ללקוח. הן הסתכלו אחת על השנייה בצורה מאוד לא נעימה. הבעת הפנים שלהן הראתה כאילו הן ממש לא רוצות לקחת ממני את הטלפון. איזה שתי דקות אני עומד והן ככה מלחששות מי מהן תיקח את הטלפון. הן אפילו רצו שהעובד הנוצרי ייקח את הטלפון ממני אבל הוא היה בהפסקה. אמרתי "הלוקח מחכה" ואחת מהם "וויתרה" ולקחה את הטלפון ממני כאשר היא מחזיקה אותו בין האגודל לאצבע, כאילו היא מחזיקה שקית שאשפה את הצואה של הכלב.

אני הייתי בשוק. זה כאילו הן חושבות שאני איזה יהודי מצורע ולקחת ממני את הטלפון זה דבר מדבק.

אני בכללי אדם שיכול להיות מאוד דרמטי ולפעמים אני מפרש את הסביבה שלי בצורה הרבה יותר דרמטית ממה שהיא. ואני תוהה לעצמי, האם אני מגזים עם מה שאני חושב, שאו שבאמת מדובר בסוג של אירוע גזעני כלפיי בגלל שאני יהודי. מה אתם חושבים?

עדכון מג'ייסון, שואל השאלה 2024-12-28 15:51:02

בטעות כתבתי שזה הטלפון שלי. אבל מדובר בטלפון של הסניף. לא האישי שלי
שמור עדכון

האם באמת התנהגו כלפיי בגזענות?

כן
 
17
לא
 
6
 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (2) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"

חדשות במדור
אקראיות במדור

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות