היי, המערכת מחקה לי את השאלה בטענה ש"לא הייתה שאלה", לכן אנסה לשחזר את השאלה. לאחרונה גיליתי שאחותי, שהיא בת 16 וכמה חודשים, מעשנת. קראתי פה שילדה שאלה האם לדווח על אח שלה שחזר שיכור, (שדרך אגב אני חושב שהיא התכוונה שהוא ניצל את זה שההורים בחו"ל ועשה מה שבעיקרון אסור לו, ולא הייתה לה שום כוונה להתערב או להלשין אבל זה לא משנה.) אבל לא ידעתי אם זה לגמרי אותו מקרה.
אני אמנם גדול מאחותי בפחות משנתיים, ככה שאנחנו בערך באותו ראש, ותאמינו לי שגם אני התנסיתי בזה ולא הייתי רוצה שהיא תלשין עליי. אבל, ההבדל הוא שאני בן 18 - והיא עדיין באחריות ההורים. חוץ מזה שכואב לי שאחותי הקטנה והחמודה הידרדרה לסיגריות..
אל תתחילו לתקוף או להגיד שזה לא ענייני, אני חושב שאתם מבינים מאיזה מקום אני מדבר. פשוט חבל לי שהיא הורסת לעצמה את הבריאות, מה גם חבל שזה מה שהיא מבזבזת עליו כסף. אני ניסיתי לדבר איתה, היא לא כעסה אבל אמרה ש"היא עושה את זה מכל מיני סיבות ושהיא לא אחת מהמושפעים האלה, כי היא יודעת שזה לא מגניב".
אני מודה - גם אני עישנתי תקופה, אבל הפסקתי כשהתגייסתי וזה היה רק לטובתי. עכשיו באמת, זה דיי מבאס אותי. אני ממש לא רוצה להלשין עליה, וגם אם תייעצו לי משהו כזה ואני אחליט להקשיב לכם סביר להניח שאני אעשה את זה בלב כבד.. וכנראה גם לא אסלח לעצמי. אבל אני מרגיש צורך להתייעץ, חשוב לי לשמוע דעה של מישהו, כי היא בסה"כ ילדה בת 16, יש לה עוד הרבה זמן להתנסות בדברים האלה..
אני מכיר אותה, היא עקשנית, היא לא תעשה לי דווקא אבל היא לא תפסיק עד שהיא תהיה זאת שתרצה את זה. ובינתיים היא ממש לא רוצה.. אני יודעת שאני לא אבא ולא סבא, אני בסה"כ אח שלה וזה לא ממש ענייני, אבל אני חושב שאתם מבינים אותי שאני מדבר ממקום כואב ולא ממקום של כעס או כדי לסבך אותה. השאלה שלי פה (במיוחד לצוות האתר, מקווה שתאשרו את השאלה הפעם) - מה לעשות? איך לדבר איתה? אולי בכלל לעזוב אותה בשקט? בכל זאת, אלה החיים שלה ולא שלי.. באיזו זכות אני יכול להתערב? מה הייתם עושים במקומי? אני חושב שאני ואתם יודעים שהסיגריות זה לא ממש מועיל.. בשום דרך, למרות שאני יודע שאני עוד בעצמי ילד, ושהיא גם כבר לא ילדה קטנה, פשוט קשה לי לתאר את אחותי עם הפנים הבובתיות יושבת ופשוט מעשנת. זה לא מתאים לה.
שוב תודה רבה, מקווה שאתם מבינים אותי..(:
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות