לומד הנדסת מכונות אבל מתקדם בכיוון שגוי, לפרוש או להמשיך?

בדוי בן 24 | כתב את השאלה ב-27/04/15 בשעה 17:04

שלום,
אני מבקש עצות מאנשים עם ניסיון.
אני סטודנט סמסטר ב' בהנדסת מכונות בבר אילן. הלימודים הולכים לי סביר, בכללי אני אוהב לעשות דברים יצירתיים ואהבתי פיזיקה/מכניקה ככה שמבחינת פקולטות התלבטתי בעיקר בין מכונות לאדריכלות.
אבל אני מרגיש שאני סובל את הלימודים האלה בשביל כלום. מדכא אותי להרגיש שאני מתקדם בכיוון שגוי. אין לי מטרה בחיים או חלום מסוים בשביל לעבור את הסבל הזה. הסיבה שהלכתי לעשות תואר בגלל שהאמונה שבחברה כיום בשביל לחיות בצורה מכובדת - מספיק כסף ועבודה נורמלית - חייב תואר.
כל הזמן אני רוצה לעזוב ולפרוש מהלימודים, אבל הפחד מחזיק אותי - מה יהיה אחר כך?
נגיד אני אטייל כמה זמן ואנוח מהתקופה הזאת, מה אז? לאיפה לפנות?
לעבוד באיזה עבודה מזדמנת ולהרוויח שכר שלא מספיק לכלום? לחזור חזרה לעשות תואר?
אני גם לא רוצה חיים מפוארים ולהרוויח מלא כסף ומכונית ושטויות, מספיק לי חיים צנועים. אם היו אומרים לי שאני יכול לעזוב את הלימודים, וכשארצה למצוא עבודה אוכל בעתיד לעבוד ולחיות בצורה נורמלית, נדמה לי שהייתי עוזב את הלימודים מיידית. אני מדמיין עבודה שאתה מתחיל בתור מתמחה משכר נמוך יחסית, עם הזמן ניהיה מומחה ומרוויח נורמלי. במקום לסבול ארבע שנים ולהוציא על זה תסכול,לחץ וכסף בשביל עבודה משעממת ועוד כמה אלפים בודדים בחודש שגם ככה בטח יהיו 'מיותרים'.

השאלה היא האם אני רוצה לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה? לא רוצה לסבול בשביל 'להצליח'?
או שהמחשבות שלי לגיטימיות? אילו אפשרויות קיימות לאנשים כמוני?אם בכלל?

מה הייתם עושים?

לפרוש

להמשיך

לעבור פקולטה

אחר

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"