ללמוד מה שאני אוהבת, ביולוגיה, - זה באמת כדאי?

חולמת בת 19 | כתבה את השאלה ב-16/09/15 בשעה 17:18

אני יודעת שיש לי עוד זמן עד ללימודים באוניברסיטה (בייחוד כיוון שאני מתכוונת לעבוד שנה בהדרכת טיולים אחרי שאשתחרר) אבל אני אוהבת שיש לי חלום עתידי לחשוב עליו :)
תמיד רציתי ללמוד ביולוגיה ולפני בערך שנה יצא לי לדבר עם סטודנט שלומד בתוכנית לביולוגיה בהדגש לימודי שדה של אונ' חיפה במכללת אורנים. ברגע שהוא סיפר לי על זה ידעתי ששם אני רוצה ללמוד והתחושה רק התחזקה כשקראתי עוד על התוכנית ועל תכנית הלימודים שם.
עכשיו, יש שתי בעיות עם החלום הזה - אחת, פשוטה יותר, אני גרה קרוב מאוד לאונ' תל אביב וההורים לוחצים עלי ללמוד ביולוגיה שם ולא בטבעון, אבל מדובר בתוכנית שונה והתוכנית באורנים הרבה יותר מושכת אותי... והבעיה השניה היא, שפשוט אין לי מושג איך אפשר למצוא עבודה בתחום מאוחר יותר! יצא לי להפגש עם כמה חוקרים מתחום הביולוגיה שהעבודה שלהם היא בשטח וזה משהו שמאוד הייתי רוצה לעשות, אבל ממה שהבנתי מאוד, מאוד קשה למצוא בזה עבודה... גם המשפחה שלי לא מאמינה שאוכל למצוא עבודה בתחום וכיוון שיש לי ממוצע בגרות וציון פסיכומטרי מאוד גבוהים מופעל עלי המון לחץ לנתב את העניין שלי בביולוגיה לרפואה... אבל אני ממש לא מעוניינת להיות רופאה, וגם מרבית העניין שלי בביולוגיה מתמקד בחי, בצומח ובמערכות אקולוגיות מאשר בגוף האדם.
האם לחלום שלי ללמוד שם יש סיכוי להתממש? (ובלי להוביל אותי לאבטלה ועוני?)
והאם מישהו יודע על עבודה שאפשר למצוא בתחום? (אני מודעת לזה שאין מה לעשות עם תואר ראשון בלבד בביולוגיה אבל אני גם לא מוצאת עבודה טובה עם תארים מתקדמים...)

עדכון מחולמת, שואלת השאלה 2015-09-16 22:09:18

הערה: אני דווקא כן מעוניינת לעסוק במחקר (אם המיקוד של המחקר הוא בשטח, לדוגמא מחקר שעוסקים במערכות אקולוגיות ופחות באורגניזמים ספציפיים מבודדים), אבל אני ממש לא מעוניינת לעזוב את הארץ.
שמור עדכון

האם שווה ללכת ללמוד את זה, למרות החסרונות?

כן

לא

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"