לימודים וסטודנטים לימודים וסטודנטים
 
שאלה 115927
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, 0 השתתפו בסקר ו-0 דרגו את העצות.

לימודי יחסים בינלאומיים - עד כמה זה פרקטי?

נעמה בת 24 | כתבה את השאלה ב-21/04/16 בשעה 17:06

אני לומדת שנה שנייה יחב"ל באוניברסיטה העברית, ולמרות שידעתי שהמקצוע הזה הוא לא כל כך פרקטי בכל זאת החלטתי ללמוד אותו כי לא מצאתי שום דבר אחר שהתחברתי אליו. אחרי שבדקתי באמת בכל האוניברסיטאות בארץ את כל התחומים הנלמדים החלטתי ללמוד יחב"ל כי זה המקצוע שהכי משך אותי. בגלל שידעתי שהוא לא הכי פרקטי החלטתי לשלב אותו עם כלכלה, אבל לא הסתדרתי עם כל לימודי המתמטיקה ולמרות שהשקעתי שעות, עדיין הייתי נכשלת במבחנים והחלטתי לפרוש מכלכלה וללמוד רק יחב"ל. מבחינתי ברגע שהתחלתי ללמוד יחב"ל ידעתי שזה המקצוע שאני הולכת להשקיע בו וזה באמת עניין אותי, אפילו שהרבה אמרו לי שזה לא מעניין כמו שזה נשמע, אני ממש התלהבתי מזה והיום ברור לי שאני רוצה להמשיך בו גם לתואר שני.

אתמול חברה של אחותי באה אלינו הביתה והסתבר לי שיש לה תואר שני ביחב"ל. יצא לנו לדבר קצת וברגע שהיא שמעה שגם אני לומדת יחב"ל היא ישר אמרה לי "תברחי מהמקצוע הזה!" והיא אמרה שבתור מישהי עם תואר שני ביחב"ל אין שום עבודה שאני יכולה למצוא וזה פשוט בזבוז זמן מוחלט ללמוד את זה.

היא ממש הכניסה אותי ללחץ ועכשיו אני חושבת אולי באמת לפרוש מזה אם זה לא ייתן לי כלום. מצד שני אני יודעת שאני רוצה ללמוד, אבל שום דבר אחר פשוט לא באמת מעניין אותי, ואם את המתמטיקה של כלכלה לא הצלחתי להבין, אז בטח שמקצועות ריאליים אחרים לא באים מבחינתי בחשבון. חשבתי אולי שהחברה של אחותי פשוט מדבר מהחוויה האישית שלה ואולי לא כל מי שלמד יחב"ל באמת חושב ככה.

חשבתי שאולי הפתרון הוא ללמוד לתואר שני בחו"ל, ואז אולי זה יהיה יותר נחשב מאשר תואר שני בארץ. ואולי אם אני אחליט שאני רוצה לעבור לחו"ל אולי דווקא בחו"ל המקצוע הזה יותר מבוקש ואני אוכל להשתלב בעבודות שדורשות את המקצוע הזה. אז רציתי לשאול אם יחב"ל הוא מקצוע שלא נותן כלום בשום מקום, או שבכל זאת יש לי תקווה ואולי בחו"ל הוא יותר נחשב מאשר בארץ? אני ממש מתלבטת, כי אם מה שהחברה של אחותי אמרה נכון, אני באמת מפחדת שאני מבזבזת זמן ובסוף התואר השני אני אהיה אבודה.

להמשיך ללמוד יחב"ל?

כן, צריך ללכת עד הסוף עם מה שאוהבים
 
44
לא, זה לגמרי בזבוז זמן
 
22
אחר
 
7
 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (4) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"

חדשות במדור
אקראיות במדור

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות