שלום,
אני אדם בן 27 שאובחנו אצלו סכיזופרניה בין היתר. אמרו לי שאני צריך ללכת עם זה לביטוח לאומי ואפשר לקבל סל שיקום. לגבי מה יש בסל שיקום הזה- התשובות שאני מקבל מהפסיכיאטר ומאחותי, שקשורה לפסיכולוגים שונים, נוגדות ומעורפלות עד מאוד.
אחותי אומרת שבמסגרת סל השיקום אפשר לקבל הכוונה לימודית בחינם, ושמותאמת לאנשים עם בעיות נפשיות. עכשיו אני לא יודע במה הכוונה כזו תהיה שונה מההכוונה הרגילה שכבר התחלתי איתה. אני אדם רגיל לכל דבר למעט שנאת נשים פה ושם ופגיעות מהעבר שמלוות אותי. אבל נשים יש בכל מקום, לכן קשה לי להבין במה ההכוונה של ביטוח לאומי, אם באמת יתנו לי ,תהיה שונה. למדתי הרי 3 שנים בטכניון לפני שהחלטתי להפסיק- לא זכור לי שתקפתי שם אישה. למדתי כמו כל אחד אחר, למעט משקעים נפשיים שמדי פעם לחצו.
סופ"ש אחרון הייתי במצב שכבר קבעתי הכוונה של מכון מוביל ליום ראשון. הכוונה רגילה כמובן. מכיוון שאני חסר בטחון עם ההחלטות שלי כנראה, בעיקר אלה הקשות- התלבטתי על שני אפיקים:
אופציה א'- לבטל את ההכוונה של המכון הרגיל. ולחכות כמה חודשים טובים לסיום ההליך מול ביטוח לאומי. בעקבות כך להפסיד שנה שלמה שבה אני יכול כבר להרשם ללימודים. בנתיים לעבוד בעבודות שחורות ורגילות, ולהרוויח קצת. בסוף התהליך מול ביטוח לאומי יש סכנה שיתברר שלא קיים בכלל הכוונה לימודית בסל השיקום, אלא רק מקצועית שפחות מעניינת אותי, ובעצם סתם פספסתי שנה שהייתי אולי ,יכול ללמוד.
אופציה ב'- ללכת להכוונה הרגילה ולשלם אלף שח. כן זה כסף, אבל אולי בעקבות ההכוונה הזו אני עוד אספיק להירשם למקצוע שימליצו עליו (אם ימליצו על כזה שיהיה עוד מקום בהרשמה, למשל אם ימליצו על תכנות אז עד שיסתיים התהליך יהיה כבר אמצע ספטמבר וכנראה בכל מקרה אפסיד שנה כי הכל יהיה תפוס, אבל אם ימליצו על מקצוע אחר או בכלל ללמוד לימודי תעודה הרי שאוכל כבר להתחיל ללמוד).
הסכנה באופציה ב' זה אם באמת יש הכוונה לימודית של ביטוח לאומי והיא אכן שונה מההכוונה הרגילה שמיועדת לאנשים רגילים. ואז בעצם אלך ללמוד מה שהמליצו לי בהכוונה רגילה ולא בהכוונה של ביטוח לאומי, ואם מה שביטוח לאומי ימליץ לי ללמוד שונה, הרי שניגשתי ללמוד משהו שאולי לא הכי מתאים לי.
היתרון של אופציה ב' זה במידה ושתי האבחנות דומות- אני לא מפסיד שנה- בשנה אפשר לכסות ואף יותר את האלף שח שהלכו על ההכוונה הרגילה.
היה לי מאוד קשה להחליט. אחי ואחותי לא בדיוק הבינו את ההתלבטות שלי וייעצו לי לא לגמרי לעניין, החבר הטוב היחיד שלי חולה רוב הזמן ולא פנוי לענות מיד או בטווח זמן קצר תמיד, לכן עשיתי טבלת בעד ונגד והחלטתי לבטל את ההכוונה באדם מילוא.
אחרי שביטלתי חבר החולה התחיל לשלוח הודעות. התייעצתי איתו והוא האיר תשומת ליבי לכך שאם אני אחכה לביטוח לאומי (ומי יודע, אולי בכלל לא יאשרו לי סל שיקום) הרי שאפסיד שנה בלי ללמוד (בהנחה שעדיין אספיק להירשם למקצוע שייעצו לי), ואני כבר בן 27.
אפילו בהנחה שאחותי צודקת ואני מקבל הכוונה לימודית מיוחדת בביטוח לאומי, החלטתי שאני מקבל את דבריי חברי, וגם שאני לא מאמין שיגידו לי משהו שונה בהכוונה לימודית של ביטוח לאומי (בכל מקום יש אנשים ובכל מקום יש בנות, להפך אני חושב שאני כן צריך להיות בסביבת אנשים ובנות בפרט למרות הבעיות שלי, וכאמור אני נורמטיבי לגמרי למעט משקעים שהם יותר גדולים וארוכים ביחס לאדם רגיל).
האם פעלתי נכון?
*בדקתי בגוגל וכנראה שאין דבר כזה הכוונה לימודית מיוחדת של ביטוח לאומי. אלא רק מקצועית.
(ימים יגידו אם החלטתי הייתה נכונה)
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות




















כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות






































2025