לצערי הרב, בעידן המודרני מאוד קשה להחזיק זוגיות טובה , מפחד להתחתן

דן דן בן 30 | כתב את השאלה ב-07/03/17 בשעה 14:56

לצערי הרב, בעידן המודרני מאוד קשה להחזיק זוגיות טובה , אני חוזר - טובה.
נכון שהרבה נשארים נשואים , אבל כולנו יודעים שזה לא מהסיבות הנכונות.
בגלל שיש מודעות גדולה והשוואה חברתית בלתי נפסקת, מתירנות מינית שאינה נשלטת ועוד המון שינויים פסיכולוגים קיצוניים שחלו בעידן המודרני, הביטחוני למסקנה שקשה באמת להישאר נשואים באושר כל חיינו.
אני מתחבט עם השאלה הזאת יומם וליל ויש לי חברה, אבל בשיכלול הסופי אני מבין שזה באמת לא כדאי אלה אם כן אתה מוכן לוותר על הכולל בחיים שלך למען זה.
שזה הדבר שלמענו אתה קם בבוקר וזה כל מה שמעניין אותך.
וכמובן אתה צריך גם למצוא אחת שבדיוק באותו ראש שלך.
פעם( 70 שנה) היינו חיים אחרת : מגדלים ילדים אצל הסבתא והסבא , אין משכנתא (פאקינג לכל החיים) , בונים בית כמעט איפה שרק רוצים בכלום כסף, לא היו מותגים, לא היו מסעדות פעם בשבוע וגם לא היה את הפייסבוק שגורם לכולם להוציא את העיניים לכולם (למרות שכולם חרא) וככה בעצם לצרוך יותר, פעם בפועל לא היו מתגרשים בגלל חוויה מינית מחוץ לנישואין, אפילו היה מקובל כל עוד זה נעשה בכבוד, הגבר היה הגבר בבית והוא קובע המדיניות (היום הגבולות והתפקידים של כל אחד לא ברורים כל כך, אין סדר ) , היום צריך לעבוד כל היום בשביל איזה תאגיד מרושע או בעל עסק שמן, פעם היה יותר צניעות ופחות פיתויים בכל אספקט שרק תבחר, רוב בני האדם רצו לחיות טוב , אבל פחות עניין אותם להיות עשירים כקורח ומפורסמים (שוב המדיה ) , קיצר היום הלחץ החברתי הוא כלכך הרסני ואף אחד לא מסתפק במה שיש כמעט...
סעו לנגב תראה איך הבדואים חיים בכייף, סעו לסיני תראו איזה איכות חיים מושלמת יש להם.

רוצה משפחה וילדים אבל מודע היטב לסיכון הגבוהה והלא מוצדק שבזה, אם הייתם אומרים לי שחיי נישואין = אושר נצחי ומוחלט, הייתי שם טבעת וגם גוזר את הבולבול ל 2 , אבל לא בזה מדובר.
אולי אני אוכל סרט עכשיו, אבל חברי היקרים שעשו צעדים פזיזים יותר יבכו ויש כאלה שכבר בוכים עכשיו על הבית כלא שהם נכנסו לתוכו.
גבר גרוש, שלא מכניס מינימום 20,000 אלף ברוטו בחודש נחשב כבן אדם מת :
מזונות והוצאות ל 2 ילדים = 4500 שח לפחות ....
השכרת דירה לבד = 3000 ש"ח
רכב דלק וכו' = 1500 שח
אוכל וביטוח חיים = 2000 שח
ביגוד והוצאות נלוות תיקונים וכו= 1000 שח
=====
12,000 אלף בחודש בלי לדבר על : בילויים , חול, תחביבים, חוגים, מתנות לילדים . כלום..... רק כדי לשאוף אוויר עם קשית מתחת לאדמה.

אה ולא דיברנו על חלוקת רכוש ...
קיצר זה נראה כמו התאבדות חברתית המונית , אומנם רובם ישארו חיים פיזית אבל כמעט כולם מצולקים נפשית.
רובם מתחתנים או מחוסר מודעות לסכנות (זה תופס אותם מאוחר יותר ) , לחצים חברתיים, וכמובן מהפחד להישאר לבד כל החיים או מתוך מניעים פסיכולוגים לא מובנים לי ולך ...
אם תמצאו לי פתרון תכתוב לי בחזרה .
אבוד ...