עבדה עליי ולקחה לי את הכסף. איך לטפל בזה?

Eli בן 26 | כתב את השאלה ב-31/12/17 בשעה 12:08

היום אני בדיוק נכנס לשנה ה-4 שבה אני סובל
אני אספר לכם מה היה אז לפני 4 שנים
לפי כ-4 שנים בדיוק עברתי לגור עם אבא שלי תקופת קיץ בנצרת עילית לכמה חודשים בלבד
ומשם הכרתי אנשים וחברים וידידות משם לפה הכירו לי בחורה מנצרת עילית בת 16.5 -17
באותה תקופה היא הייתה תלמידה שנה אחרונה שלה בדיוק
ומשם לפה הביאו לי את המס שלה ואמרו לי שווה להכיר אותה בחורה טובה ומדהימה אז אמרתי יאללה ננסה למה לא
התחלנו לדבר להכיר והכל ולאט לאט התחלנו להתקרב ולהתאהב זה בדיוק הייתה האהבה הראשונה שלי
אני גם זוכר את הפגישה הראשונה הייתה בעצמאות 2014 שבה היה ערב מדהים
לאט לאט התחלנו להתקרב יום אחד מבלי שאני יודע המשפחה שלה הזמינו את אבא שלי ואותי לארוחת ערב היה נהדר אכלנו צחקנו ובסוף הארוחה המבוגרים ישבו לתה והבחורה לקחה אותי לבחוץ להסתובב האינטרס שלה היה שלא אהיה בשיחה לא ידעתי למה
בסופו של דבר חזרנו והאבא שלי לא הסכים לזוגיות עם הבחורה ואני לא הבנתי למה ומה קרה
ואז האמא של הבחורה ניסתה לשכנע את אבא שלי שיתנו לנו להיות ביחד והיה שלי פשוט סירב
לאחר מכן אמרה האמא יש לי רעיון
לבן יש אשראי ? אמרתי לה בתמימות שכן יש למה?
משם לפה לא ענתה וחייכה לה בערמומיות שיש לה תוכנית מושלמת
נפרדנו כל אחד לבית שלו ואבא שלי פשוט לקח אותי והגביל אותי מלצאת מהבית ולא להיפגש עם הבחורה ולהתרחק ממנה ולא הבנתי למה
אהבתי אותה ממש ופשוט הגבילו אותי גם מלהיפגש איתה
עברו כמה ימים אבל עדיין המשכנו לדבר אני והבחורה
ואמרה לי לצאת מהבית של אבא שלה ולפגוש אותה אצלה היו ימים שפשוט שיקרתי לאבא שלי שאני הולך לעבודה אבל פשוט הלכתי אליה כי התאהבתי בה ממש לכאלה שיזדהו ויבינו אותי
לאחר כמה ימים האמא התחילה לפנק אותי בארוחות בוקר וקנתה לי בחוץ ולקחה אותי לטייל בזמן שהכל היה מתוכנן להונאה גדולה
מפה לשם אמרה לי שאתה והבת שלי הולכים להתחתן אני והיא נבהלו ולא ידענו מה קורה ובגלל שזו הייתה האהבה הראשונה שלי ושאף אחת לא רצתה אותי פשוט הסכמתי בלילת ברירה להתארס לה לא הייתי שלם עם עצמי ההורים שלא ידעו בכלל על ההצעה ועל האירוסין לאחר כמה ימים שאני חוזר מאוחר הביתה אבא שלי התחיל להגיד לי שאם אני לא חוזר מוקדם הביתה אני נועל את הבית ותשאר בחוץ.. כמובן שנעזרתי בארוסה שלי ובבית שלה למשך חודש שלם שבו חייתי אצלה וגרתי אצלה כי היא הזמינה אותי לעבור אליה בגלל המריבה עם אבא
יום לאחר מכן האמא לקחה אותי לבנק ואמרה נכנס בפנים ונשקר לפקידה שאתה עובד בתור נהג משאית ומרוויח 5 אלף אמרתי לה אני לא יכול לעשות את זה וההורים שלי ידעו וזה יהיה מצב לא נעים אמרה לי אל תדאג אני אעזור לך לשלם
אוקי האמנתי לה ונכנסו לבנק ולקחנו הלוואה בסוף של 10 אלף כמובן שהאמא של הבחורה לקחה הכל ולא נתנה לי אני ללכת לקנות כי אני לא הבנתי בדברים האלה במילים אחרות (ידעה שאני תמים בוא נעבוד עליו)
באותו יום חזרתי לאבא שלי לבית עם הרגשה נוראית שבה הסתרית שם את המכתב במגירה בחדר שבו ישנתי אצלו בכוונה שיראה שאני בצרות כי לא יכולתי לפתוח את הפה פחדתי..
האמא אמרה לי לפני הבנק והלוואה בדיוק בכניסה לבנק :"אם לא תיקח 10 אלף אין חתונה עם הבת שלי" ואני ממש האמנתי לה ופחדתי לאבד את הדבר הכי יקר לי ושחשבתי שזה באמת אהבה
לאחר כמה שעות אבא שלי מגלה על ההלוואה ואמא שלי התקשרה אליו ופשוט אמרו אנחנו עכשיו מתקשרים לבנק וסוגרים כל פעילות שהילד ירצה לבצע רק עם האישור של ההורים כמובן
לסגור מיידית אשראי,בנקאת הכל.רק עם אישור של ההורים שלי לאחר שיחה עם הסגנית היא הסכימה עם ההורים שלי ואמרה שזה יבוצע
אבא שלי התקשר אוטמטית לאמא של הבחורה ולבחורה שיגיעו לשלם את כל הסכום המלא שנלקח ממני ואמרה שהיא כבר בזבזה אותו
אבא שלי הגיע איתה להסכמה שהיא תשלם כל חודש לבנק ותוציא פרטים על התשלום כל חודש.
אמרה בסדר ושילמה חודש ראשון מפה לשם אנחנן ממשיכים עם המסע של ההונאה ולקחה אותי לחברות סלולר פלאפון ופרטנר עוד בזמנו היה (אורנג)
ולקחה 15 מכשירים ו4 טאבלטים ואמרה שגם פה היא תשלם וכמובן שהמנהל בפלאפון שם לב לעקיצה רצינית וגדולה ואמר לה לתת לו גם תז ופרטים שלה נתנה לו את התז שלה וכל חשבונית שיצאה הייתה על שמי והתז שלהם
אמרה שהיא תשלם כל חודש גם פה והאמנתי לה..
פחדתי נורא היא איימה עלי
היא הייתה מתעסקת עם ערבים בנצרת למטה
ומבלי לשם לב היא לקחה את כל המכשירים ומכרה את כולם ושילמה את החוב שהיה לה לאחד מהערבים ואני הייתי בהלם ולא יכולתי להגיב כי פחדתי מהמצב והכל
כל הסכום הכולל של המכשירים קרוב ל60 אלף
לאחר מכן לקחה אותי למסע של עוד הונאה והתחילה לקנות לבת שלה יהלומים,נעליים,ביגוד,בשמים ועוד
לאט לאט האשראי התחיל לקרוס ולא לעבור בכלל
המסע הזה עם כל הדברים האלה עלו עוד 15 אלף
באשראי
כשהיא שמה לב שהמצב מדרדר לאט לאט
לקחה אותי לסגור אותי אבל למזלי האשראי כבר לא עבר והיא העבירה צק של מישהו אחר בכלל שלא קשור למשפחה
וסגרה תאריך לחתונה
כל זה המשפחה שלי לא ידעה ואמא שלי סבלה נורא בזמנו וגם אבא שלי בליל ברירה הסכימו לזה שאתחתן ושכל החובות האמא והילדה יעזרו לי לשלם
הגיע יום החינה כמובן שהמשפחה שלי הסכימו והכל והחליטו לנסות להגיע לחינה באותו יום של החינה הבטיחו למשפחה שלי מונית הלוך חזור מהמרכז לצפון וכמובן שגם פה ניסו אותי אמרו לי באותו יום של החינה אין לנו כסף להביא את ההורים שלך ותנסה אתה להביא אותם אמרתי אין לי כלום לא יודע מה לעשות הכל נהיה בלאגן שלם מה אני אמור לעשות? התקשרתי לחברה טובה של אמא שלי ודיברתי איתה על הכל אמרה לי תקשיב אתה נכנס לשם ואומר להם בלי המשפחה שלי אין חינה מפה לשם רבו איתי וניסיתי לבטל את החינה ולצאת מהבית ברגע שנכנסתי לקחת את הדברים שלי נעלו אותי בחדר ולא נתנו לי לצאת לאחר כמה שעות שלא יעשו לעצמם פדיחות הסכימו לשלם מונית להורים שלי ולהביא אותם והיה חינה והרגשה הייתה טובה ואני עומד להתחתן וזה טוב לי כולם נפרדו מאיתנו והסתיים החינה.יומיים לאחר מכן:
יום אחד החלטתי אני לסגור את החוב בעצמי כי שמתי לב שזה לא יסגר אם אלך איתה למסע קניות כי כבר חסמו לי את האשראי ואין כבר מה לקחת ממני
בדיוק שבועיים לפני החתונה שנסגר כיאלו היה אמור להיות חזרתי מהעבודה בשעה 5 אחרי יום ארוך
ופשוט כל המשפחה של הבחורה ישבו בסלון ואמרו לי בוא אנחנו רוצים לדבר איתך אמרתי מעניין על מה בדיוק?
פה כבר התחלתי לחשוד
אמרה לי תקשיב חמוד שלי חשבנו על הכל ואנחנן לא רוצים אותך יותר תיקח את הדברים שלך ועוף לנו מהבית הייתי בהלם שהבת צחקה ולא באה איתי אמרה אני מעדיפה את אמא שלי ולא אותך
הוציאו אותי מהבית כולי רועד ובוכה שרוקנו אותי והעיפו אותי קיבינמט
אבא שלי שמע על זה ישר בא אלי והושיט יד והוציאו אותי מהצפון לבית של אמא
התקשרו לכל חברות הסלולר
ולבנקים
ולאשראי
ואמרנו להם שעברתי הונאה וכל הכסף שיצא ולמרות שחתמתי הם לקחו את הדברים ועבדו עלי שישלמו ולא שילמו כלום
עד היום 4 שנים שיש לי פסק דין ביד כולל פתיחת תיק בהוצלפ והגשת תלונה
וכולל פניה לכל הרשות הטלוויזיה טרקו לי את הדלת בפנים וכל פעם מחדש אומרים לי שאין מה לעזור לך בשום דבר ואתה אשם בלבד
ולשמוע דברים כאלה שאתה במצב נפשי לא קל וממה שעברתי לא מאחל לאיש
היום הרמאים שנמצאים אי שם כבר 4 שנים אחאי המעשה הזה חיים טוב במצב מעולה בזמן שאני תקוע עם כל החובות שעשו עלי ורימו אותי
ולהם לא עושים כלום.
חייב לציין שאיני מסוגל לעבוד בגלל שעברתי סוג של טראומה ואני לבד מתמודד עם זה..

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "פיננסי וכלכלה"