הורה שהיכה ותסביך של שנים, להמשיך לחיות אצל אבא שלי?

מומי בת 24 | כתבה את השאלה ב-27/04/18 בשעה 20:22

גדלתי במשפחה עם אופי רוסי קשה הורי עלו לארץ קנו בית וישר יצאו לעבוד מי שרוב הזמן הייתה מגדלת אותי זו סבתא מלמדת לדבר ולכתוב (אני יכולה להגיד על סבתא שלי שהיא אישה נפלאה עם נתינה אין סופית כולם אוהבים אותה ).
אחרי שהורי היו חוזרים מהעבודה הם אלו שהיו איתי אני לא כול כך זוכרת את רוב הילדות שלי אני רק זוכרת שהייתי מקבלת הרבה מכות סטירות חגורות עד היום כולם מאשימים אותי בזה שאני ילדה שטן שלא הייתי מקשיבה והייתי ממש רעה וקיבלתי מכות בצדק ..
בכיתה ג׳ התחברתי לחברתי הכי טובה שגדלה רק עם אבא שלה ולאורך השנים הייתי מספרת לה מה אני עוברת בבית ותמיד הייתה תומכת בי , בגן תמיד היו אומרים שאני ילדה מקסימה וחכמה וכך גם בבית ספר שהייתי מותק וחכמה עד שהגעתי לגיל 14 והתחלתי להתעניין ביציאות עם חברים כל החברים יוצאים עד שעות מאוחרות וגם בשישי אבל הוריי היו סוגרים אותי וכמעט לא היה לי זמן לבחוץ ושעה מדוייקת ואם לא אגיע בזמן אקבל עונש ולא אצא שבוע לאחר מכן אז התחלתי לברוח בשקט בלילה מהחלון לטייל ולחזור בסוף הישיבות , עד שיום אחד אבא שלי תפס אותי היו לנו הרבה ריבים ויום אחד אני לא זוכרת על מה פיצץ אותי מכות וקרע לי את השפה הוא דחף לי את הראש לשולחן כי התחצפתי אותו יום באתי לאימא שלי בלילה ואמרתי לה או שאת מתגרשת או שאני בורחת וברחתי לגןר עם חברתי הטובה..אותה תקופה גם היו לי 2 אחים קטנים תינוקות , אני מבינה את המצב של אימא שלי באותה תקופה ולא שופטת אותה בכלל אבל כאב לי גם לראות אותה נמצאת עם בנאדם שהיא לא מסתדרת איתו ושהוא משפיל אותי ואותה פרות שמנות מגעילות וכו׳ על אימי הוא לא היה מרים ידיים(הוא היה שותה ועובד ממש קשה ) כיום הוא טוען שאימא שלי הייתה מבזבזת את כל הכסף והוא הודה בזה שעשה טעויות והיה שותה יותר מידי וכנראה שכל מה שאני חוויתי זה בגלל התסכול של שניהם ... אחרי שברחתי ניתקתי קשר לשנה ואחרי שלוש ארבע שנים הם התגרשו חזרתי לחיות עם אימא שלי אבל לא הסתדרנו היא דרשה ממני כל חודש 1000 שקל על מחיה אצלה ואני חשבתי לעצמי שלא יכול להיות שאני עולה כל כך הרבה ... ונסעתי לגור באילת הכרתי מישהו הייתי איתו 4.5 שנים ילדת לו ילד לא הסתדרנו הוא היה בוגד בי תפסתי אותו מלא פעמים על חם ולקח לי זמן להיפרד ולעכל את זה שאני מפרקת את המשפחה שלי בסוף כשאגרתי אומץ עשיתי את זה ואבי בא ולקח אותי ועכשיו אני נמצאת אצלו בבית הוא נרגע המון מאז הילדות אבל לפעמים הוא מציק לי עם השגעונות שלו אל תשימי תסיכינים ככה היה מעיר לי על הכלים ולא להדליק דוד (הוא קצת קמצן בקטע הזה ) כמו זקנה ממורמרת ואני כל הזמן נתקפת בתסביכים ונזכרת בתקופה ההיא אז אם לא הייתי שוטפת כלים בזמן הייתי מקבלת סטירות ועונשים וגם לפעמים הוא מרים את הקול על הילד שלי וביקשתי ממנו כמה פעמים לא לעשות את זה אבל הוא כזה פדנט אל תגיעו פה אל תעשו ככה כול היום חוקים כאלה ואני רק אומרת בראש תן לחיות בשקט אני מרגישה שעשו לי עוול ושהצורת חינוך שלהם הייתה זוועתית ובגלל זה הייתי מתמרדת ועושה ההפך אין לי שקט מצד אחד הם משפחה ומשפחה לא בוחרים במיוחד סבתא שלי שאני מאוד אוהבת ומצד שני קשה לי להסתדר עם הדעות שלהם כאילו הם עדיין חיים ברוסיה .. אימא שלי השתנתה יש לה יותר אופי ישראלי אבל הוא בשלו והוא לא מת על מזרחיים ולפעמים נראה שהוא חושב שהוא הכי חכם בקיצור אני לא יודעת מה לעשות בגלל ההתמרדות שלי הפסדתי הרבה בחיים שזה לימודים ולרכוש מקצוע הסתובבתי מעיר לעיר היו לי תקופות של התמכרויות לאלכוהול ולסמים ואני נתקפת דיכאונות המון בגיל 15 הלכתי עצמאי לטיפול פסיכיאטרי ואיבחנו אצלי מאניה דיפרסיה נטלתי כדורים חודש ואחכ׳ הפסקתי איתם כי היו מרדימים אותי ... לגבי הילד שלי אני אוהבת אותו אהבה אינסופית ומשתדלת לתת לא את הכול מאוכל ובגדים ויחס לפעמים כשהוא עושה דברים שאסור אני מאוד משתדלת להיות מאופקת אבל לפעמים מתפרצת לי ההתנהגות של אבא שלי הצעקות וכמה פעמים משכתי לו ביד חזק ואחכ ישבתי ובכיתי וחיבקתי אותו והיו כמה פעמים בודדת שנתנתי לו מכה בטוסיק וכול לילה אחרי שנרדם אני קוראת איך להיות אימא טובה ומאמרים של פסיכולוגים על הורות נכונה וחינוך נכון וטוב ומאוד משתדלת להיות בסדר איתו שלא יגדל כמוני מתוסבך , כשרק חזרתי לאבא שלי אני גם זוכרת שהוא אמר לי שקרא מאמר על יפנים ושהם טוענים מי שלא מרביץ לילד שלו זה כמו שהוא מוותר עליו ולפי דעתו זה חינוך נכון ... אני מצטערת על החפירה אבל תעזרו לי בבקשה להבין את עצמי כי איבדתי את עצמי קצת ואני לא יודעת אם להמשיך לחיות אצל אבא כי יש לי אופציה עכשיו לעשות רישיון וללמוד משהו (יש ימים שאני נתקפת עצבים בגללו ) או פשוט ללכת ולגור בבית משלי ואם לשמור איתם על קשר ואם הקשר הזה יועיל או יעלה לי ביוקר .. תודה לעוזרים

להישאר בקשר או לא ?

לא להישאר

להישאר אבל ממרחק (רחוק מתוק)

להישאר בקשר ולהישאר בעיר שלהם

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"