אני קנאי וחי בחרדה מתמשכת במהלך קשר. איך להתגבר על זה?

נונימי בן 23 | כתב את השאלה ב-23/12/18 בשעה 22:13

טוב אז אני אפרט לגבי הבעיה שלי:
בגדול אני לא סומך על אנשים. לדעתי הדבר נובע מהעובדה שאני מגדיר את עצמי כאדם תמים שמכחיש או נלחם בזה. כתוצאה מכך אני חושד בכל דבר. אני בן אדם טוב.. מדי. ויש בזה המון חסרונות.

אני בזוגיות כבר כמעט שנה, עם האחת שהצליחה לשבור את כל המחסומים שלי. אם יש בן אדם שאני יכול לסמוך עליו - זאת היא. הבן אדם הכי טוב שאני מכיר פשוט.. לצערי גם איתה, שלא באשמתה, ושלא הפרה את האמון שלי פעם אחת אפילו, עדיין יש לי בעיה שהמוח שלי כל הזמן מריץ כל מיני תסריטים שחורים, אין לי שליטה על זה.. הדבר מתבטא לעיתים בהתקפי קנאה שאני מנסה בכל מחיר למנוע אותם, אבל ההתמודדות במניעה הזאת מקשה עלי מאוד.. לפעמים כל היום המוח שלי יכול להתעסק במה אם אפגע ממנה? לא בנוי לשקרים פשוט.
כל הזמן אני שומע מחברים, או רואה באינטרנט על נשים ששיקרו לחבר/בעל שלהן.. או הלכו ועשו את ההכי גרוע. וזה כל כך נפוץ.. בצורה שבא לי להקיא. נשים שקנו את האמון של הפרטנר וחירבו אותו לכל החיים.. בתירוצים של שכרות או הרגשה של בדידות בקשר שהובילה לבגידה.. או שסתם הסתירו מהבעל שעשו חלילה אורגיה עם ערבים (סתם דוגמא, שאגב זה קרה לחבר קרוב שהתארס!), או סתם שכבו עם יותר גברים ממה שסיפרו (אין לי בעיה עם המספר, יש לי בעיה עם השקר עצמו!) או שבמקרה לפעמים יוצא לה לחשוב על האקס שלה, או לפנטז על גבר אחר (טבעי, לפעמים היצר משתלט על השכל)..
מרגיש שאם אי פעם אפגע, ועוד מחברה שלי שרק לה יש את המפתח ללב שלי, הדבר יהווה בשבילי נזק בלתי הפיך.. איך לעזאזל אני מתגבר על הבעיה הזאת!?

מזדהה?

אני בן ואני מזדהה

אני בן ואני לא מזדהה

אני בת ואני מזדהה

אני בת ואני לא מזדהה