משתגע מלהיות לא קרבי, שווה לעבור?

X בן 20 | כתב את השאלה ב-27/03/19 בשעה 09:08

היי , אני חייל בצבא כבר שנה , בגוב לדעתי כיף רצח , אני ממש נהנה מהשירות שלי , יש לי אחלה של תנאים ומפקדים , תפקיד לדעתי מאוד משמעותי , ומאודד מפתח ברמה החברתית , אפילו די סקסי בניגוד לרוב הגובים בצהל.
כל מי ששואל אותי איך בצבא תמיד מופתע שאני אומר לו שכיף לי , כי מה רע לי , יש לי שירות תש של החיים , בלי תלונות.
אבל מצד שני אני ממש משתגע , כל פעם שאני רואה חייל/ת בקרבי נצבט לי משהו בלב , אני מקנא בהם , אני מרגיש לא שווה לידם , השירות שלי מרגיש ממש לא משמעותי בעיניי לעומתם.
בניגוד לסטטיסטיקות היום , ששליש מדינה לא עושה צבא , ו75 אחוז ממי שכן עושה הם גובניקים , כל המשפחה שלי בקרבי , כולם , וכמעט כל מי שאני מכיר ומעריך בקרבי וממליץ לי גם ללכת ושזה יעשה לי טוב.
אני בחור די בריא יחסית , ספורטיבי , יש לי בעיה רפואית שפשוט עושה אותי חלש יותר מאחרים , אבל לדעתי זה פער שבהרבה עבודה קשה אפשר להתגבר עליו , אולי ...
אם אני רץ 3-4 קילומטר אני מרגיש שאין לי דם במוח וההתעלפות קרובה , אבל יכול להיות שעם קצת אימונים זה יסתדר , אולי זה ככה אצל כל מי שלא רץ בדרך כלל ...
הייתי אצל 2 רופאים צבאיים , שניהם אמרו לי שאין לי שום סיכוי להעלות את הפרופיל , אבל אני יודע שלא ניסיתי מספיק , אני יודע שיש עוד הרבה מה להלחם ולהצליח בזה.
הקטע הוא שלדעתי , אני הרבה יותר מתאים לתפקיד הנוכחי שלי מקרבי ... אני טוב לדעתי עם אנשים , שזה קריטי לתפקיד הזה , וממש לא משהו בריצות לדוגמא , גם קרבי בשגרה שלהם כל היום או שומרים או מתאמנים , על ריצות בעיקר , בכנות לרוץ ולהטחן בשמירות זה 2 הדברים השנואים עליי.
אבל מצד שני יש את רגשי הנחיתות האלה ואת ההרגשה שיכולתי לתת יותר , שיכולתי לדרוש מעצמי יותר , שאני אתחרט על זה בעתיד , בכל הצבעה שיש באתר אם להיות קרבי או לא , אני תמיד אומר למלשבים ללכת רק לקרבי , לדעתי זה השירות האידיאלי שחייל יכול לתת למדינה.
אני גם ממש מרגיש חי בשקר , במסגרת התפקיד שלי אני נראה קרבי לגמרי , יוצא עם נשק הביתה , כולם חושבים שאני צנחן ואני בפנים מרגיש שאני משקר להם ובעיקר משקר לעצמי.
אם ארצה לעבור לקרבי , זה אומר להתחיל מההתחלה את כל הטירונות , אחרי שתכלס עברתי את השלב הזה בחיים ... משהו שממש לא בא לי לחזור אליו.
בקיצור ממש לא יודע מה לעשות ... אני אשמח לשמוע את דעתכם , תודה רבה !

להלחם ולעבור לקרבי ?

תעבור , אתה תשמח על זה בעתיד.

תישאר ותלמד להיות מסופק מהתפקיד שלך.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מהבקו"ם... ועד מתי?!"