הורות ומשפחה הורות ומשפחה
 
שאלה 254529
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, 0 השתתפו בסקר ו-0 דרגו את העצות.

אבי מתנגד בתוקף שאבזבז כסף וכבר שילמתי 10 אלף על קורס, לספר לו שנרשמתי?

שמעון בן 20 | כתב את השאלה ב-09/05/19 בשעה 15:21

היי People,
אני חייל בסדיר, עדיין ההורים מממנים אותי ועוזרים לי,נותנים לי כסף ואומרים לי להשאיר את מה שאני מקבל בצבא לחיסכון.
עכשיו אני מסתכל קצת על אחרי הצבא ומה אני הולך לעשות עם החיים שלי...

יש קורס מקצועי שמאוד רציתי לעשות ונרשמתי אליו. אחרי שכבר נרשמתי אליו, דיברתי עם אבא שלי הוא אמר לי שהוא לא מוכן לזה ומבחינתו אם אני נרשם לקורס זה כמו מרד - בגלל שהוא מממן אותי ומוציא עליי כספים ואומר לי לחסוך את מה שאני מקבל בצבא.

אחרי שכבר נרשמתי לקורס והתחלתי אותו לפני חודש בערך, מן הסתם שאני גם צריך להשקיע בזה זמן בשביל לשתפר ולהתפתח - לתרגל וליישם פרקטית ולא סתם תיאוריה כמו בקורס.
הדבר דורש ממני להשקיע עוד סכום לא מבוטל של כ2-3 אלף וגם יעלה חשדות אצלו כי מאיפה הכסף פתאום לקנות לפטופ חדש וכד'
בנוסף לזה גם מאוד קל לראות מה אני עושה כשאני במחשב ואני חושש שהוא יתעצבן עליי וזה יפגע ביחסים שלנו.
מצד שני, זה משהו שאני באמת רוצה לעשות וזה כמו לבחור בשתי אהבות - עם מי ללכת?!

אני רוצה מאוד להתקדם בתחום הזה אבל ללא התרגול והיישום בבית, הקורס לא מועיל לי בכלום.

לספר לו שנרשמתי? שיירד ממני? לוותר על הכסף שעוזרים לי? אני רוצה להתחיל לחיות את החיים שאני רוצה ולא בקצב שמכתיבים לי! אבל עדיין מאוד חושש מהתגובה של אבי, אדם קרוב לליבי והחבר הכי טוב שלי.

אני כבר חודש ככה מתבשל בעצמי ולא יודע מה לעשות, כי בנתיים אני גם לא משתפר בקורס וגם עמוק בפנים מתעצבן על אבא שלי ששם לי רגליים ככה בגלל שהוא חושב על ה"עתיד" שיהיה לי כסף ואחרי שאני אשתחרר מבחינתו לעשות את הקורס (שזה דבילי, לא חבל על כל הזמן הזה שיש לי עכשיו? למה לדחות לאחר כך? :/ )

אשמח לעצות.
תודה :)

עדכון משמעון, שואל השאלה 2019-05-09 16:09:08

תשובה לשאלתכם,
ההתנגדות של אבא שלי באה מהכיוון של כסף ושכדאי לחסוך ולא לבזבז. הבעיה היא בראש - שצריך תמיד לחסוך למקרה ו… ("יום שחור" והגישה הזאת מעודדת לחיות בפחד וחרדה לכסף). לטענתו הוא אומר לי לחסוך את הכסף כי אם אני אצטרך בעתיד עזרה כספית - לא יהיה מאיפה כי אין. מצד שני אני רואה בקורס הזה כהשקעה ולא כבזבוז כי בסופו של דבר זה משהו שאמור לפתח אותי ולקדם אותי בחיים, לא הנאה רגעית או בזבוז.
שמור עדכון

מה לעשות?

לדבר איתו ולספר לו
 
16
להמשיך להסתיר את זה
 
0
לא להסתיר ולא לספר - מקסימום יגלה לבד
 
0
אחר - עצה מפורטת בתגובות
 
0
 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (6) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות