אילוסטרציה אילוסטרציה

הזמן

דווח

נהל

ההורים רוצים שאקח הלוואה על שמי בשבילם, לקחת?

עדי בת 25 | כתבה את השאלה ב-29/10/19 בשעה 20:58

היי צריכה את עזרתכם,

משהשחרור עבדתי ולמדתי בלי הפסקה והצלחתי לחסוף קצת כסף (את התואר שלמתי בעצמי כולל אוכל ונסיעות רק הייתי חוזרת לשון בבית)

אמא שלי בשנה האחרונה החליטה שהיא לא רוצה יותר לעבוד לא מתחשק לה יותר שיגידו לה מה לעשות ופשוט עזבה (גם לפני היא עבדה רק חצי משרה) ורק לפעמיים מצאה איזה עבודה לכמה ימים..ככה שהמצב הכלכלי בבית הדרדר מאוד! אבא שלי עובד במשרה מלאה ומשתגע ממנה ככה שהם כל הזמן רבים והיא עוד מעיזה להגיד כל הזמן כמה היא רוצה להתגרש ממנו..
אבל עדיין זה לא מונע ממנה לצאת לחופשות ולבזבז סתם כסף על מסעדות/חפצים מיותרים.
ואז לפני כמה חודשים אמא שלי התחילה לבכות ולנדנד לי כל הזמן שאין כסף ואם אני יכולה לעזור, היא אמרה שהם יחזירו לי את הכסף נתתי להם 20,000 ש"ח ומאז הם החזירו לי רק 6000, (שנתתי את הכסף ידעתי שהם לא באמת יחזירו כי אין להם מאיפה ולא ציפיתי לקבל כלום)
אני סטודנטית עכשיו ובפעם הראשונה מזה תקופה ארוכה לא עובדת בטירוף מהבוקר עד הלילה אלא רק לומדת מכסף שאני חסכתי ללימודים.

אתמול שחזרתי הבייתה בערב אמא שלי התחילה שוב פעם על כמה אין לנו כסף ואם אני יכולה בתור סטודנטית לקחת הלוואה על שמי ולתת להם את הכסף? אמרתי לה שאני לא מוכנה לקחת הלוואות כי לא יהיה איך להחזיר את זה! והיא עושה לי רגשות אשם שבגללי אין כסף!
רק לציין שישר אחרי שנתתי להם את ה-20 אלף הם נסעו לים המלח ואח"כ לטבריה, כל פעם קונים לאחים שלי מלא דברים ואם לפעמיים קונים לי משו אז הם אומרים שזה על חשבון ההחזר שלהם ורק אתמול בצוהריים היא קנתה לאחותי אוכל מוכן לצוהריים ובערב מבקשת ממני הלוואה..זה הזוי!!

אני באמת לא יודעת מה לעשות, כל הזמן שאני עבדתי היא הייתה קוראת לי העשירה של המשפחה ושלי יש הכי הרבה כסף וכל פעם שאחים שלי רצו משו היא "צחקה" שצריך לבקש ממני..
גרתי שנה מחוץ לבית וחוץ מזה שפרנסתי את עצמי וגרתי בשכירות היא תמיד הייתה מתקשרת להגיד לי שאין להם כסף..
גם עכשיו אני לא יודעת מה לעשות..מצד אחד אני רוצה קצת חופש לנשום טיפה בלי לעבוד כל היום ועכשיו רוצים שאני אקח הלוואה, ואם אני אלך לעבוד הם ירצו את הכסף שאני מרוויחה והעקיצות שהיו בעבר יחזרו שוב פעם..

אני רוצה שיהיה לי כסף לעצמי לדירה/לחתונה אני בת 25 ואין לי אפאחד שיעזור לי כספית וככה אני בחיים לא אצליח לחסוך כלום ואני לא יכולה לחיות עם הרגשות אשם האלה כי באמת אין להם כסף..

מה עושים??

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"