מתלבט - האם לצאת מהצבא בשביל לעבוד בהייטק?

חייל בן 18 | כתב את השאלה ב-03/01/20 בשעה 12:16

שלום, אני חייל שהתגייס לפני כמה חודשים.
אני בן 18 וחצי ובעל ניסיון של כמה שנים טובות בתכנות. לפני הצבא עבדתי בחברת הייטק, יש לי ממנה המלצות וכיום בצבא אני משרת כמתכנת.
לפני הצבא עבדתי ב-Java וזו השפה שלמדתי הכי טוב ואני הכי מנוסה בה ובצבא אני מתעסק בעיקר ב-JavaScript, PHP, CSS ו-HTML.
אני אוהב תכנות וזה משהו שאני רוצה לעסוק בו במשך כמה שנים לעתיד, לכן הכיוון שלי היה לסיים את הצבא בעוד שנתיים וקצת ואח"כ ללכת ללמוד בארה"ב עם מלגה ולעבוד שם, אבל כרגע נפתחה בפני אופציה ששינתה את הכל.
חברה שאני חולם לעבוד בה שנים רבות (אף על פי שהיא לא כזו גדולה) מגייסת מתכנתי Java לשורותיה ובכנות? אני חושב שיש לי סיכוי די גדול להתקבל.
העבודה היא מהבית עם משכורת מאוד גבוהה לגילי (באיזור ה-12-15 אלף ש"ח). אני יודע *בוודאות* שזו עבודה שאני אהנה ממנה בכל ליבי וזה משהו שאני מאוד מאוד אשמח לעשות בשנים הקרובות.
עם זאת, יש את בעיית הצבא.
הסיכויים שאצליח לשלב את העבודה הזו (שדורשת מעבר ל-40 שעות שבועיות) ואת הצבא הם אפסיים.
יש לי את האופציה לצאת מהצבא בעקבות עבר של חרדות ודיכאונות (אני במעקב של קב"ן).
יש לי פגישה עם קבן בסוף החודש ויש לי את האופציה לצאת מהצבא כשאדבר איתו, הבעיה היא שעד אז התשובה שאקבל מהחברה לא תהיה סופית.
אני לא רוצה להיות פזיז ולהחליט לצאת מהצבא לפני שהתקבלתי לעבודה שם, מצד שני אם כן אתקבל, אני אראה קב"ן רק כמה חודשים לאחר מכן ואלה חודשים שבהם לא אצליח לספק את מה שהם דורשים וכנראב אפוטר.

אני רק רוצה לציין שלהמשיך בצבא יקנה לי המלצה מתת-אלוף, תנאים שמעטים קיבלו לפני, ניסיון בפיקוד וניהול (בטווח הרחוק) ואולי אף קורסים צבאיים נוספים (גם בטווח הרחוק). עם זאת, להמשיך בצבא גם אומר שאני לא אקבל משכורת גבוהה, שאני אעסוק ב*המון* דברים שלא מעניינים אותי בשיט, שאהיה כפוף למערכת שאני לא כל כך אוהב ושאמשיך להיות בדיכאון עד השחרור שלי.

מצד שני, לעבוד בחברה יקנה לי: הרבה יותר ידע בתחום שמעניין אותי (ורק בו), עבודה עם אנשים סופר מקצועיים שאוכל ליצור איתם קשרים, המלצה מחברה אמריקאית שתעזור לי להתקבל ללימודים/עבודה בחו"ל (שזה הכיוון שלי), משכורת מאוד גבוהה (כנראה יותר גבוהה ממה שאקבל כשאצא מהצבא), הגשמת חלום והנאה.
אך גם אני: לא אסיים צבא ולכן זה עלול לפגוע בי בעתיד(?), אני לא אקבל את ההמלצה מהתת-אלוף, אני לא אצא לקורסים מטעם הצבא, אנשים יסתכלו עליי באור שלילי.

מה אתם הייתם עושים במקומי?

עוזבים את הצבא?

עוזבים

לא עוזבים

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מהבקו"ם... ועד מתי?!"