אם מפקידים בבנק סכום גדול במזומן, האם צריך הצהרת מס או דברים בסגנון?

פולי בת 30 | כתבה את השאלה ב-11/08/20 בשעה 10:11

יש לי סכום די גדול במזומן (170 אלף שקל). הסכום הזה מגיע ממכירה של נכס ישן ולא שמיש כבר עשרות שנים (לא נדל"ן, ולא רכב. לא רוצה לפרט. לא עסקת סמים חחח)
השאלה היא כלהלן:

אם לוקחים את הכסף כפי שהוא, במזומן ומפקידים אותו דרך פקיד בנק: האם רשות המסים ישר תקפוץ עלי? האם יכול לקרות מצב שהם יראו בכך הכנסה ויחויבו במס הכנסה? האם צריך להציג איזשהו מסמך לבנק או אולי צריך למלא הצהרת מס במקרה של הפקדת כסף מזומן בסכום גדול? אם מפצלים את הסכום ל"תשלומים" (כלומר באים עם 20-30 אלף כל חודש): האם זה ישנה את הסיפור?

הכל במסגרת החוק, להסר הספק. לא מדברת פה על העלמת מס או משהו בסגנון.

תודה על התשובה

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "פיננסי וכלכלה"