להתגרש או לא? אמר שאני מגעילה אותו שהוא שונא אותי

אבודה בת 48 | כתבה את השאלה ב-06/03/21 בשעה 18:12

נשואה כבר עשרים שנה שני ילדים בת 15 ובן 9 כלפי חוץ הכל מצוין.
אבל בפועל לא ממש טוב בעלי עצלן לא עושה עם עצמו כלום ,
לא מתקדם בעבודה בעבר נהגתי לרדת עליו שהוא כלומניק שהוא שמן לא עוזר בבית ממש השפלתי אותו כשממילא היה לו בטחון עצמי נמוך .לאחר שניסיתי להסביר לו בטוב ברע בכל דרך אפשרית מתוך הבנה שאין לו יכולת לעשות עם זה כלום .היום כבר לא ממש מעירה לו .
אין בינינו קרבה אינטימיות כלום .המון פעמים הצעתי לו ללכת לטיפול זוגי אבל לדעתי אין כל כך טעם הוא לא מסוגל לשנות שום דבר בחיים שלנו או שלו .
לפני חודשיים הוא הציע להתגרש ואמר שהוא פשוט לא יכול להיות איתי שאני מגעילה אותו שהוא שונא אותי . האמת קצת התבלבלתי בדרך כלל זה בא ממני .
לא ברור לי אם זה נאמר בלהט הרגע או שבאמת הוא חשב על זה . האמת שהסיבה היחידה שאני נשארת איתו זה הילדים . לדעתי הוא סובל וחייב לקבל טיפול פסיכולוגי אבל הוא בטוח שהוא בסדר . אז קצת קשה להכריח את הסוס לשתות .
מה גם שברור לי שהוא יהיה מסכן אחרי שנתגרש .ולצערי הוא עדיין האבא של הילדים שלי אני דיי בטוחה שהוא הלום קרב וקצת מפחיד אותי מה יהיה עם הילדים כשאני לא אהיה בסביבה . מבחינה כלכלית הוא לא ממש רוטשילד אז לא בטוח שיהיו מזונות וכנראה שאצטרך להדק את החגורה משמעותית

אשמח לעצות ממישהי עם נסיון

להתגרש או להמשיך לסבול

להתגרש

לסבול בשקט בשביל הילדים

לשלוח אותו לטיפול