איך אינדיבדואלים בעלי שיעור הכנסה משתנה וחוסר ביטחון תעסוקתי מול שוק העבודה במדינה דמוקרטית מתנהלים עם ריכוזיות ופערים חברתיים בשכר ואי שיוויון כלכלי ניכר כמו בישראל?
היפותטית, האזרח הפשוט לא חי בדמוקרטיה אזרחית שבה יש אכיפה חזקה ועקבית של זכויות אדם וזכויות אזרחיות , אלא חי במשטר שבו השוק החופשי ובעלי ההון קובעים את הסטטוס קוו (הון שלטון וכו'). איך האדם הפרטי יכול להתמודד מול בעלי שליטה, אילי תקשורת וחברות ענק שנסחרות במיליארדים ומיליונים בבורסה לניירות ערך? לתאגידי תקשורת יש אינטרס להשיג חומרי גלם, רעיונות ומידע על אזרחים בשביל רווח כספי וכוח אדם - כדי להמשיך לספק את השירות להמונים כמו חדשות, אקטואליה ובידור. הם מסתייעים בעזרתן של חברות טכנלוגיות מידע ואנשי מידענות ותוכנה, תעמולנים ואקטיביסטים ויועצים חיצוניים.
לעובדים בתחום התקשורת ופסיכולוגית ההמונים יש מימון ויש להם אמצעים, כוח אדם מיומן בתחום היח"צ, המשפטים וענייני שיווק, הכשרות וגיוסים סלקטיביים, אנשי צוות טכני, קופירייטרים, פסיכולוגים ותחקירנים שמרכיבים דו"חות מודיעין ופרופילים על אנשים. לגופים עסקיים בהגדרה יש אינטרס עסקי וכלכלי להשיג חומרים ומידע ולהעסיק כוח אדם מיומן.
לכאורה אי אפשר לתת לגופים כאלה להתקיים בדמוקרטיה, כי לא רק שההכשרות והגיוסים אינם דמוקרטיים אלא סלקטיביים, האינטרס שלהם בהגדרה אינו דמוקרטי אלא עסקי וכספי - זכויות אדם ואזרח הן בשום פנים לא חלק מהקוד הארגוני המהותי שלהם. התקשורת אמורה להגן על האזרח הפרטי ונחשבת לכלב השמירה של הדמוקרטיה, אך לתקשורת בשוק החופשי ולמגזר הפרטי יש אינטרס מנוגד בתכלית.
במשטר דמוקרטי קיימים אירגונים שפועלים פרוצדורלית ותהליכית שלא באופן דמוקרטי, להוציא ארגונים היררכיים מדיניים רשמיים במגזר הציבורי? לכאורה - אין דבר שמונע מהם מלדלות באופן לא רשמי מידע פרטי ולסחור במידע סודי, פרטי, ששמירתו מעוגנת בחוק ויש עליו חסיון והפרתו היא בגדר עבירה פלילית.
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות