המפקד משפיע עלי לרעה. התחלתי לקלל ולעשן בגללו. עם מי אפשר לדבר?

יקיר בן 18 | כתב את השאלה ב-24/05/21 בשעה 16:41

עשיתי טירונות 02 ופסלתי מקצוע. העיפו אותי למקום עם מפקד שהוא פשוט... אין לתאר. מה שנקרא "לא תלמד - תהיה נגד".

מעשן כמו קטר, מקלל בלי סוף, מדבר בצורה מאוד חצופה לנגדים וקצינים, עם הבעת פנים זועפת ובדיחות גסות. סקסיסט והומופוב. לא השלים 12 שנות לימוד וקיבל את התפקיד הדפוק שלו בגלל קשר משפחתי. וזה תפקיד של נגד בשנה-שנתיים הראשונות לקבע ראשוני, שכולם בורחים ממנו מהר. והוא נמצא בו כבר 10 שנים.
כאנחנו נוסעים באוטו הוא מעשן ולא אכפת לו מזה שיש חיילים אחרים באוטו. הוא פשוט שם זין על כולם. מדבר קבוע על מי בבסיס "נותנת" ומחלק המלצות. וזה כנראה הסיבה למה הוא גרוש, כי גם אישתו לשעבר נגדת בבסיס אחר.

אז הוא מהווה לי דוגמה מאוד מאוד רעה. הייתי "ילד טוב" מהבית, אוהב מוזיקת רוק, אוהב מחשבים, תלמיד מצטיין בתיכון, לא נוגע בסמים וסיגריות. שותה אולי פעם בחודש איזה כוסית ויסקי טוב.

בצבא התדרדרתי מאוד. אחרי חצי שנה עם הנגד הזה השפה שלי מלאה בקללות וגסויות. אני מרגיש שאני מתחיל לדבר בגסות רוח לאנשים והפסקתי להתחשב באחרים. לפני שבועיים כמעט שחטפתי תלונה על התחצפות לקצין כי דיברתי כמו המפקד שלי וזה אחרי שלקחתי משהו מהמשרד שלהם בלי רשות, כי ככה המפקד שלי עושה. מתבייש בעצמי כל כך...
אבל השיא הגיע ממש לפי רגע. לפני יומיים שוב אמרתי לו שמסריח לי מהסיגריות במשרד. הוא צחק כרגיל ואמר שאני כבר הייתי אומר להתרגל לריח ושאני כבר נחשב למעשן מרוב שאנחנו בייחד.

וזה פשוט הרג אותי. אני כבר מעשן? הייתי אדם שקט, ישר, ביישן. והפכתי להיות סוג של גרסת לייט של המפקד שלי??? אני מלא כעס, לא אכפת לי מאף אחד, אני מתחצף ועכשיו גם נחשב למעשן.
אני מרגיש חוסר עונים. אני לא רוצה להפוך להיות כמוהו. לא רוצה לקלל, לכעוס, לעשן ולדבר על "כל השרמוטות בבסיס".
עם מי אפשר לדבר? המפקד הישיר שלו הוא בדיוק אותו הקשר המשפחתי. והמפקד מעליו זה כבר המב"ס. ולא באים למב"ס עם דבר כזה.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מהבקו"ם... ועד מתי?!"