עושה משכורת של 28, מרגיש פחד קצת... מה אני צריך את ההסבה הזאת?

דני בן 28 | כתב את השאלה ב-11/07/21 בשעה 17:21

אז ככה אני עישתי תואר ראשן בהנדסת מכונות ממכללה בצפון . ואחריי כמה זמן הציעה לי מנחה מסויים לעשות תואר שני ולבצע מחקר . אחריי שסיימתי את התואר ראיתי שהעבודות שהציעו לי היו פשוט זוועה וישבתי כמעט 8 חודשים בבית בגלל הקורונה . כרגע אני מרצה בכמה מכללות להנדסאים וגם המכללה שלמדתי בה . הבנתי שהתחום פשוט לא מעניין אותי ולא מתגמל כספית .אז החלטתי לבצע הסבה באוניברסיטה הפתוחה . ההסבה כוללת 8 קורסי החובה( מתוך 10 קורסי חובה של סטודנט רגיל של מדעי המחשב ) ועוד 2 קורסי בחירה (מתוך 7 שסטודנט רגיל של מדעי המחשב עושה) . העניין הוא שהלימודים הרבה יותר קשים ממה שחשבתי ואני מתקשה לשלב אותם עם העבודה שלי(הסיבה היא שאני פשוט לא רגיל לשבת כל כך הרבה זמן על קורסים כי אני היתרגלתי לרמה של מכללה ) . העניין הוא שבגלל שאני עובד בתור מרצה אני יכול לעבוד עד שני סמסטרים בשנה מלאה ( כלומר סך הכל 8 חודשי עבודה מתוך שנה שלמה ) וכרגע בגלל שאני מלמד בכמה מקומות אני מרוויח 18 ברוטו ובפועל מקבל כמעט 13 נטו. וכשאני רואה את המשכורת החודשית אני שואל את עצמי מה אני צריך את ההסבה הזאת? אבל מצד שני כמו שרשמתי בטוטאל אני עובד 8 חודשים מתוך שנה שלמה . האם אני עושה טעות ? אולי כדאי לי להיתמקצע בתור מרצה ? יש לציין שאני לא מרצה מן המניין שזה מרצה קבע שמקבל כל חודש משכורת אלה אני יכול לעבוד רק שני סמסטרים ... העניין הוא שאני מרגיש לפעמים זקן מידי לתחום של מדעי המחשב למרות שמצד שני אני מרגיש סוף גאווה קטנה שאני לומד במוסד אקדמי רציני ולא מכללה סוג ג ... יש לציין שכרגע הממוצע שלי הוא 75 וסך הכל אני צריך להשלים 9 קורסים בשביל לקבל תעודה במדעי המחשב ( לא תואר )

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"