מתלבטת אם כדאי לי להתחיל מכינה להנדסה באוניברסיטה?

Gone בת 20 | כתבה את השאלה ב-25/04/22 בשעה 14:57

היי,
אני עוד כמה ימים משתחררת מהצבא, עשיתי פסיכומטרי לפני הצבא אבל יצא נמוך מאוד.
הממוצע בגרות שלי לא מספיק לאוניברסיטה כי הוא לא עובר את ה100, בתיכון עשיתי 4 יחל מתמטיקה בציון 90.
בקרוב מתכננת לעשות פסיכומטרי של יואל גבע, מכוונת ל690+
אני רוצה ללמוד הנדסת מערכות מידע או הנדסה ביו רפואית בבן גוריון, בסוף החלטתי על האופציה של מכינה להנדסה בגלל שאני בן אדם של מסגרת קבועה ואני אוהבת ללמוד כשיש מסגרת, לשפר בגרויות נשמע לי מאוד מסורבל, ושמעתי שבמכינה ממש מכינים אותך לתואר.
אני מוכנה להשקיע את כל כולי , לא אכפת לי שהמכינה הזאת קשה. אני בן אדם ריאלי. במכינה לומדים פיזיקה ומתמטיקה ברמה תיכונית 5 יחל, אנגלית ואוריינות.
לא אכפת לי שהמכינה עולה 13,000 כי ההורים משלמים לי, ויש לי כבר איפה לגור בב״ש (7 דק בערך מהאוניברסיטה), דירה של המשפחה.
מצד שני להתחיל מכינה זה לעזוב את הבית, ולגור ב5 שנים הקרובות לפחות בבאר שבע, לעזוב את הבית של ההורים בגיל 22 ולהיות עצמאית.

לא יודעת אם כדאי לי לקחת את הסיכון, אני בן אדם שמסתדר לישון רחוק מהבית. כבר עברתי את זה בצבא. למכללה אני מתקבלת בקלות אבל לדעתי לא שווה להתפשר. כדאי לתת את ה100% שלי לאוניברסיטה?

להתחיל מכינה להנדסה?

כן, אין לך מה להפסיד

תשארי בבית עם ההורים, תחפשי אוניברסיטה קרובה לבית

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

טרם נכתבו עצות לGone, כתיבת עצה כעת

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"