לא יכול לישון מהמחשבה שיש אנשים עשירים בצורה מטורפת ואני לא חלק מזה, מה דעתכם?

בדוי בן 21 | כתב את השאלה ב-20/03/24 בשעה 10:23

היי קהילה יקרה, אמנם כולכם יכולים להזדהות עם הכותרת שכתבתי אבל במצב שלי המקרה קיצוני יותר. אני בחור צעיר ומאז שאני קטן תמיד חלמתי להיות אדם עשיר. מאוד עשיר. ברמה ש20,30,40 אלף זה ממש לא נחשב עשיר מבחינתי ואני את הכסף שלי רוצה לספור ב9,10 ספרות ובדולר. ברמה כזאת שלא אכפת לי ממה אני אתעשר העיקר שזה יהיה חוקי יחסית מהיר ומכניס המון כסף. קיבלתי הרבה מאוד תגובות על כך שאני אגואיסט, גרידי ובגדול לא באמת עניין אותי מה אנשים חושבים אני רגיל לתגובות כאלה עוד מהיותי ילד קטן. החל מגיל 19 התחלתי להכיר אנשים בארץ שהם די עשירים. אנשים מתעשיות כמו יהלומים, נדל״ן אפילו עבדתי בחברת יהלומים. ניסיתי בעצם לפצח את ״הסוד״, הסוד שבעצם כל אחד רוצה לדעת. לאחרונה עשיתי טיול ברחבי העולם במקומות כמו מונקו, בוורלי הילס, מנהטן וכו. הכרתי המון אנשים חדשים הסתכלתי המון על אורך החיים שלהם, על המכוניות המטורפות שכל אחת מהן עולה כמו שכונה בישראל, הנדל״ן ואורך חיים שאני בספק אם מישהו במדינת ישראל יכול להרשות לעצמו. אני בעצמי אמנם צעיר אבל במצב כלכלי ככל הנראה טוב יותר מרוב האנשים במדינת ישראל אבל לפי דעתי זה כלום וזה לא מספיק לי אני רוצה יותר. בחו״ל דברתי עם המון אנשים עשירים, רובם היו שווים סביר להניח מאות מיליונים אני בספק אם נתקלתי במיליארדרים. אבל התשובות שלהם היו די דומות. דיברנו על דברים כמו סדר היום שלהם, רעיון ההתעשרות שלהם ומה הם היו ממליצים לאנשים שרוצים להיות עשירים כמוהם. להפתעתי לא שמעתי תשובות על תארים אקדמיים ובכלל רובם ללא תארים או בעלי תארים שכלל לא השתמשו בתואר שלהם ולטענתם היה ״זניח״ מה שגרם לי לתהות לגבי היוקרתיות האקדמית. חזרתי מהטיול עם המון תובנות ומאז פשוט לא הפסקתי לחשוב, זה כאילו המוח שלי עובד כל הזמן במחשבה של ״ איך הם יכולים להרשות לעצמם ואני לא? מה הם יודעים שאני לא״ ברמה שקשה לי לישון ולוקח לי הרבה זמן להירדם בלילה במחשבה על השאלה הזאת. ראיתי אנשים שהם עשירים בצורה מטורפת ברמה שהם יכולים להרשות לעצמם ללכת עם שעון במחיר דירה ולקנות מכוניות שעולות מליונים בלי למצמץ. פעם אחת אמרתי לעצמי שאני אשאר ער בלילה ולא אלך לישון עד שיש לי קצה חוט לרעיון מסויים שיוכל להעשיר אותי בדומה להם, פעמים רבות שחשבתי שאולי צריך לעזוב את הארץ כי האפשרויות כאן מוגבלות מידי ובאופן כללי אני מוטרד מהמחשבה לא להגיע להצלחה שאליה אני מנסה להגיע. אני עובד כרגע המון ומוכן לעבוד עוד יותר על מנת המטרה. החברים וגם ההורים שלי אומרים לי שאני נראה טרוד כל הזמן וזה כי המוח שלי תמיד חושב אני לא יודע אם זה בריא כל הדבר הזה ונורמאלי או שאני מתחיל לפתח משהו פסיכולוגי, כל הבית שלי מלא בתוכניות ותרשימים על דפים ברמה כזאת שזה נראה כמו משרד של איזה מדען מטורף. לפי דעתכם זה משהו שנשמע ונראה רגיל או שהייתם מרימים גבה?

רגיל או לא

רגיל לחלוטין שככה אתה רודף אחרי חלומות

לא רגיל ולא נורמאלי

אחר בתגובות

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"