לומד לפסיכומטרי ויש שם מתמטיקה ברמה גבוהה משלי, איך אני יכול להשתפר?

לא מתמטיקאי בן 17 | כתב את השאלה ב-06/05/24 בשעה 14:54

תור הזהב שלי במתמטיקה הסתיים בכיתה ז'.
כיום אני לומד לפסיכומטרי, ויש שם מתמטיקה ברמה גבוהה משלי אך גם ידע של כיתה א', כמו חילוק ארוך. בואו, מי יודע חילוק ארוך לעזאזל?
עשיתי שלוש יח"ל ואני כנראה אסיים בציון 75 בערך. מה שכן, לא ממש השקעתי במתמטיקה, ויכולתי להשתפר בה אילו הייתי הולך יותר למורים פרטיים.
בפסיכומטרי הייתי רוצה לקבל בסביבות 680, ואני מתכנן או ללמוד משפטים בעברית או הנדסת סביבה בטכניון. בשני המקרים אצטרך לשפר לחמש יח"ל במתמטיקה.
אני כנראה אבחר בהנדסת סביבה בטכניון. הבעיה היא שיש שם מלא קורסים במתמטיקה. אה רגע, לפני שאתקבל אני אצטרך לעשות בחינת סיווג בכימיה ובפיזיקה, או להשלים בגרות בפיזיקה כדי שהסכם שלי יעמוד בתנאים.
יש האומרים שצריך מוח מסוים למתמטיקה, אבל כבר ראיתי כמה וכמה מאמרים שמפריכים זאת. ואני אדם שמסוגל להתעניין בדברים בקלות, יש מלא נושאים שמעניינים אותי. ואני אפילו יכול ליהנות ממתמטיקה אם אצליח בה.
אני נהנה מגאומטרייה! ובטח יש מלא גאומטרייה בהנדסה.
וזה גם לא ממש נכון להגיד שאין לי ראש למתמטיקה, הרי יש במשפחה שלי מלא שיודעים מתמטיקה ממש ממש טוב.
ואין טעם להגיד לי: "תלמד" כי זה מה שאני עושה. אני מקפיד לעשות את כל המטלות שאני מקבל בקורס הפסיכומטרי. אומנם אני לא תמיד מצליח ולא כל דבר אני מבין, אבל אני עושה חחחחח, וזה מה שחשוב לדעתי. ואני גם מרגיש שיפור קטנטן ומתרגש מאוד כשאני פותר משוואה עם נעלמים ושורשים. בביטויים אני מתקשה, אבל יהיה בסדר.
בקיצור, איך להגיע לרמה של איינשטיין?

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מתבגרים"