שלום לכולם. אני לינוי, היום זהו יום הולדתי ה19.
אל תתפסו אותי כבן אדם שטחי מהכותרת. אני ממש לא כזאת שמעניין אותה רק מתנות ופינוקים בחיים . אבל הפעם הזלזול ממש פגע בי.
אני אוהבת להביא מתנות טובות כדי שהאדם שמקבל אותן ידע כמה הוא שווה עבורי וכמה אני מוכנה להשקיע בשביל להראות לו את הערך שלו בעיני.
אני תופסת את עצמי כבחורה שמאוד משקיעה במתנות של אחרים. אני מבזבזת בערך 100 שקל על כל מתנה שאני קונה, כשאני מביאה מתנות 100 שקלים פתאום נראים לי כמו כלום-כסף כי אני ממש אוהבת את הנתינה מכל הלב, אפילו אם היא עולה לי מכיסי 100 שקל. רק לדעת שהבן אדם שמקבל את המתנה הזו ישמח לקבל אותה ובאמת יהיה לו שימוש בה, לא מהמתנות ש"העיקר שקונים" רק כדי לצאת ידי חובה. ואני תמיד קונה לאחרים מה שהייתי רוצה לקבל בעצמי.
לצערי היום ראיתי שמסתבר שרק אני רואה את זה ככה ולא קיבלתי שום גמול על כל הנתינה שלי בחזרה..
חברות שלי (8 שנים של חברות), שלכל אחת מהן השקעתי במתנה שהן ממש שמחו לקבל הביאו לי היום מתנות . כמובן ששמחתי והודיתי להן, ולא פתחתי ישר כדי להיות מופתעת בבית. כשהגעתי הביתה ופתחתי באמת שהייתי המומה מהזלזול.
אחת קנתה לי איפור בכמה שקלים בודדים באיזו רשת ממש לא בטוחה מבחינה בריאותית שאני לא בטוחה שזה בריא בכלל לשים דבר כזה על העור ואני בטוחה שהיא לא הייתה מנסה לשים את אותו האיפור שהיא קנתה לי על עצמה. השנייה קנתה לי איזו שרשרת כולה מכוסה באבק שהייתי מתביישת להביא אפילו לילדה בת 12. ומיותר לציין שהאיכות שלה נוראית, מהאלו שמוכרים בדוכנים ב15 שקל. השלישית שהשקעתי בה הכי הרבה לא הביאה לי בכלל כלום.
ממש ממש ממש נפגעתי שאם הן קונות לי דברים כאלה, כנראה הן תופסות אותי כבן אדם שלא שווה להשקיע עבורו. והרגשתי שכל ההשקעה שלי לא השתלמה לי בחזרה. רק לצורך הבהרה- אף אחת מהן לא בקשיים כלכליים. הן עובדות עם פרנסה בדיוק כמו שלי. ולעיתים אנחנו משתפות בהכנסות שלנו. וההכנסות שלהן בהחלט מעל הממוצע בגיל הזה.
גם אני משערת שרבים פה יקפצו בתגובות עם משפטים כמו " תגידי תודה בכלל שהביאו לך משהו". האמת, בשיא הכנות. המתנות המזלזלות האלה פגעו בי יותר מאשר אם הן לא היו קונות לי כלום. אני לא יודעת איך להסתכל להן בעיניים עכשיו, לא בא לי לדבר עם כל אחת מהן, עכשיו אחרי שאני יודעת איך הן באמת תופסות אותי, עדיף היה לתת כלום מאשר דברים כאלה. ממש מעליב. אני מגזימה? תנסו להסתכל על המצב מנקודת המבט שלי, תנסו להניח רגע את ההטפות מוסר בצד של "זה לא משנה מה המתנה, העיקר שזכרו והביאו לך משהו" כי אני בטוחה שכל אחד פה היה נעלב ממתנות מלאות באבק שאפילו לא מביאים בצחוק לילדות בנות 12. זה לא היה מעליב אתכם לקבל מתנות כאלו?
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות