מצורף שיר רקע

הזמן

דווח

נהל

לעשות טיול לפני צבא או לשלם את הביטוח של הרכב?

מלש"ב בן 17 | כתב את השאלה ב-21/06/15 בשעה 22:53

היי. טיפה על עצמי -
אני באוקטובר אהיה בן 18, צעיר לפני גיוס (מתגייס באיזור ינואר) ועובד בעבודה פעמיים-שלוש בשבוע שמכניסה לי 1800-2100 ש"ח בחודש.
קיבלתי מסבא שלי רכב משל עצמי ועלות הביטוח השנתית היא 7,600 ש"ח.

אני חושב שעם קבלת הרכב מגיעה אחריות עליו. לכן מצאתי את אותה העבודה במטרה לשלם את הביטוח השנתי של שנה הבאה (סבא שלי שילם לי את השנה הנוכחית בתור חלק מהמתנה).
משמעות הדבר היא שאני לא אצא לטיול לפני הצבא משום שהכסף יושקע בביטוח, והאמת שזה טיפה חורה לי בגלל שכולם יוצאים לטיול לפני הצבא..
ההורים שלי לא מכריחים אותי לשלם את הביטוח, מצידם אין להם בעיה לשלם את זה וגם המצב הכלכלי בבית בסדר גמור, ממוצע כמו כולם אבל אני נחוש לשלם את זה בעצמי, לפחות לשנה הבאה ועד אז כבר אהיה בצבא.

יכולתי למצוא עבודה עם יותר שעות ויותר כסף וכך יכולתי לממן גם את הטיול וגם את הביטוח אבל נוח לי בעבודה משום שזה נותן לי זמן לעצמי וזמן להתנדב בצער בעלי חיים (בשלבי הצטרפות לצוות המתנדבים) שזה דבר שדי חשוב לי. לכן, עבודה עם יותר שעות לא אופציה.

אני די מתלבט אם לעשות טיול לפני צבא או לשלם לעצמי את הביטוח..
מה כדאי לי לעשות?

טיול לפני צבא או ביטוח לשנה הבאה?

טיול לפני צבא

ביטוח לרכב

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "פיננסי וכלכלה"